Марки
циментови смеси
вароциментови смеси
гипсови смеси
фугини
други сухи стр. смеси
готови за работа
подобрители, добавки
разфасовка кг.
клас
Цена
 лв.
 лв.

ЦИМЕНТОВИ ЗАМАЗКИ

Циментовите замазки са подходящи за всички етажи, както и за всички жилищни помещения, включително за гаражи и мокри помещения. Подходяща е за полагане под всякакъв вид крайни покрития.

Разтворът се полага върху добре почистена и намокрена повърхност на конструкцията(бетонна настилка, бетонна плоча и други). Дебелината на пласта, е 2-2.5 см, а когато се използва само за подравняване – 1-1,5 см. Полагат се само в един пласт, добре подравнен с мастари, след което се заглаждат. За помещения с голямо движение се използват замазки, в разтвора, на които са прибавени твърди материали – твърд пясък или твърди стърготини.По време на полагането им и няколко дни след това, замазките трябва да се предпазват от пряко слънчево нагряване, за да не се напукат. Добре, е да се заливат с вода, щом разтворът започне да се втвърдява. В зависимост от предназначението й изпълнението на лицевата повърхност, циментовата замазка бива пердашена, гланцирана и грапирана.

Пердашена: Заглажда се с пердашка, като се пръска с малко вода. Има дребнозърнеста повърхност.

Гланцирана: Лицевата повърхност се заглажда с мистрия(стоманена лопатка), като се прибавят цимент и вода. Тя има гладка повърхност и се използва при хидроизолации и за настилка в помещения, които трябва прецизно да се почистват.

Грапирана: Горната повърхност на тази замазка се валцова с профилирани стоманени валяци, които я правят с грапава повърхност. Използва се за рампи, гаражи и при други случаи, когато има опасност от хлъзгане.

Някои замазки са изключително подходящи за подово отопление, особено когато свойствата за съхранение на топлина от замазката са от значение за проекта. Замазките може да се нанасят като свързани, като плаващи ( определени дебелини)  или без допълнителни добавки за подово отопление (минимум 45 мм + диаметъра на отоплителните тръби).

Филтри
Дата (ново към старо)
Сив Цимент ТЕРАЗИД 1 кг

Обикновен цимент CEM II/B-L 32.5N СИВ Предназначение: Продуктът е предназначен за подготовка

Сух разтвор за ръчно или машинно полагане на замазки BAUMIT SOLIDO Е-225 40 кг

Сух разтвор за ръчно или машинно полагане на замазки Предназначение: Замазка с универсално

Циментова замазка  СОЛИДО Е160 25 кг

Циментова замазка Предназначение: Баумит Солидо Е160 е циментова смес за приготвяне на плава

Саморазливна нивелираща смес НИВЕЛО КУАТРО 25 кг

Саморазливна нивелираща смес Предназначение: Баумит Нивело Куатро е саморазливна нивелираща см

Универсална суха смес  Баумит БЕТОН 25.кг

Универсална суха смес Предназначение: Баумит Бетон е универсална суха смес, особено подход