[Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
окачени растерни тавани
декоративни пана за стени и тавани
декоративни первази
подова настилка
Цена
 лв.
 лв.

РАСТЕРНИ ТАВАНИ, ПОДОВЕ, ПЕРВАЗИ

Окачени, растерни и опънати тавани, стенни и таванни пана, винилови и ламинирани подове и подови подложки, подови первази, преходни лайсни, таванни корнизи, стенна и таванна декорация.

Най-често прилаганият в административните сгради модел е този на растерния окачен таван. При него плочи с размери 60/60cm се полагат върху обърнати с широката част надолу Т-образни профили, окачени с дюбели за повърхността на тавана. Свободното окачване на плочите позволява лесен достъп за ремонт и профилактика на системите, както и възможност за подмяна на плочите при повреда. Паната могат да са от различни материали - PVC, дърво, метал, полимери, гипс, минерални фибри- като водещи при избора им са търсения естетически ефект, механичната и противопожарна устойчивост. Минералните материали, в това число и най-често използваният гипс, са с отлични противопожарни показатели и могат да придобиват различен повърхностен завършек- пластики на повърхността, PVC покритие с рисунък, перфорации на плочите за по-добри акустични свойства. 

Алтернативен вид окачени тавани в сухото строителство са опънатите тавани. Те представляват PVC или акрилно платно (най-често се използват дълбоко промазани материали, DPS) с винилова контурна лента, прикрепяща се към алуминиева или PVC конструкция. Опънатите тавани се монтират бързо и лесно, отлични изолатори са и са подходящи и при мокри помещения. Най-честите покрития на платната са матовите, сатенените и лаковите (полуогледални), като са възможни и имитации на естествени материали като велур, дърво и кожа. Опънатите тавани са впечатляващо решение, особено когато работят като екрани за разсейване на разположените над тях източници на светлина. Тогава цялата им площ се осветява равномерно и въздейства като светеща повърхнина. Акустичните им свойства допълват визуалните и ги правят много подходящи при басейни, ресторанти и нощни заведения, звукозаписни студия.

LVT Виниловите подови настилки са с уникална композитна многослойна комбинация от винил и естествен камък, конструкция. Виниловите подове стават все по-популярни сред собствениците на жилища. Това се дължи на уникалните предимства, които самите продукти  предоставят. Лесен е за инсталиране и поддръжка, дълготраен и осигурява удобна повърхност за ходене. Ако се инсталира и поддържа правилно, може да издържи над 10-20 години. Виниловите подове са чудесен избор за стаитес най интензивен трафик в дома Ви. Повечето винилови подови настилки имат износоустойчив слой  върху повърхността си, който издържа на драскотини и петна. 

Ламинатът е сложна многослойна структура. Слой за защита на дъската от деформация, слой, който увеличава твърдостта на настилката, трети слой, отговарящ за шумо и топлоизолация и  четвърти- с  декоративна функция. Заедно, тези слоеве съставляват доста здравата и устойчива на износване подова настилка -ламинат. Основните технически характеристики на това покритие също са разнообразни. Висококачественият ламинат,  е доста устойчив на влага, издръжлив, пожароустойчив и антистатичен. Лесен за монтаж и поддържане с леко влажен моп и минимум почистващи препарати. Полагането на ламината се извършва без използването на лепило, по метода на клик система.

Висококачествени подови первази и корнизи, изработени от различни материали.  Освен елегантната форма повечето первази имат и много допълнителни достойнства, между които възможността за боядисване с вододисперсни бои в предпочитан цвят или в цвета на стената. Други безспорни предимства на первазите  са устойчивостта на влага, възможността за прекарване на кабели зад тях, както и тяхната устойчивост на механични въздействия. Освен това первазите се разкрояват и съединяват лесно и след монтаж свръзките остават невидими.

 Материали:

*Поливинилхлоридът, за кратко наричан ПВЦ/PVC/, е вид полимер, който при производството му се смесва с различни пластификатори, стабилизатори, пълнители, пигменти, пенители и др, които дават различните характеристики на крайния материал. Продуктите от от разпенено ПВЦ (PVC) са леки и лесни за обработка и затова са предпочитан материал. Те са устойчиви на вода, киселини, основи и външни влияния. ПВЦ плоскостите са трудно запалими и имат ниска звуко и термопроводимост, могат да се боядисват. Не е необходима допълнителна обработка на повърхността, за да се принтира върху тях. Лесно се режат, лепят, пробиват, формоват и фолират. 

*HD PVC (разпенено пвц): Вътрешната структура на полимера се характеризира с разпененост, но се отличават с твърди и гладки повърхности. Стандартното покритие е матово. Разпененото PVC се използва при търсене на по-леки, но сравнително механични устойчиви плоскости.  Характеристики: Ниски нива на поглъщане на вода, Ниски нива на топло-отдаване, Устойчивост на корозия и химикали, Звуко поглъщане, Лесни за механична обработка, Определена ограничена устойчивост на атмосферни влияния, Ниско тегло в сравнение със същият размер и дебелина от индустриалното ПВЦ. Разпененото ПВЦ не е подходящо за студено огъване, полиране с огън, полиране и лазерно рязане.

*Винил PVC (поливинилхлорид): Винил е синтетичен изкуствен пластмасов материал, който се използва широко в строителството поради своята издръжливост и ефективност. Той се характеризира с еластичност, механичната якост на готовите изделия, високи изолационни свойства електрически, устойчивост на влага, химическа устойчивост на алкохол, мазнини, киселини и основи активни, ниска чувствителност на огън, висока механична устойчивост, дълъг живот.

*XPS( Екструдиран пенополистирол):Материали, изработени чрез екструдиране на предварително разпенен полистирол, така че в него се получават множество въздушни мехурчета, на което се дължи изключителната му плътност. Технологията на производство дава затворена структура на решетката при по-дребни частици (камери по-малки от 1мм.), откъдето идват и по-добрите механични свойства на продуктитеспрямо EPS. Така се постига абсолютна водо- и паронепропускливост, както и по-висока якост при същата плътност. Заедно с повишената устойчивост на стареене, това са и предимствата на екструдирания пенополистирол пред експандирания, но при сравнително по-висока себестойност на материала. Материалът се квалифицира като В1 по клас на горимост и е самогасим.

 

Филтри
Подреди по
Ново
 XPS Подова подложка 3мм и 5мм Vilo
XPS Подова подложка 3мм и 5мм Vilo

XPS Подложка за подови настилки *Цена за пакет *Доставка: нестандартна пратка/допълнително ут

Ново
XPS первази за  лед осветление DANA
XPS первази за лед осветление DANA

Декоративен XPS корниз за скрито лед осветление ДАНА *Цена за брой Предназначение: XP

Ново
%
Подложка за подове Max-Pod Antislip Max
Подложка за подове Max-Pod Antislip Max

Подова подложка за LVT Max-Pod Antislip Max *Цена за ролка Предназначение: Max-Pod Ant

Ново
XPS декоративни корнизи MODERN- C CLASSIC
XPS декоративни корнизи MODERN- C CLASSIC

Декоративен XPS перваз за таван МОДЕРН-C КЛАСИК *Цена за брой Предназначение: XPS

Ново
Декоративни полиуретанови греди бели/ т. кафяви
Декоративни полиуретанови греди бели/ т. кафяви

Декоративни греди от полиуретанова структурна пяна за тавани, колони, стенни с дървесна струк

Ново
Конзоли за полиуретанови декоративни греди бели/т.кафяви
Конзоли за полиуретанови декоративни греди бели/т.кафяви

Декоративни конзоли за полиуретанови греди от PU структурна пяна с дървесна структура *Цена

Ново
Декоративни полиуретанови дъски бели/ т.кафяви
Декоративни полиуретанови дъски бели/ т.кафяви

Декоративни дъски от полиуретанова структурна пяна за тавани, колони, стенни с дървесна струк

Ново
Декоративен обков за PU - греда
Декоративен обков за PU - греда

Декоративен ремък за полиуретанова греда *Цена за брой Предназначение: Декоративен

Ново
Байц за PU - греди и дърво
Байц за PU - греди и дърво

Оцветител за таванни греди от полиуретан, 100 ml, Бял/ Тъмно кафяв *Цена за брой Пред

Ново
PVC панели серия МОЗАЙКА за вътрешен дизайн
PVC панели серия МОЗАЙКА за вътрешен дизайн

PVC панели за интериорен дизайн колекция МОЗАЙКА 956/ 480 мм *Цена за брой Приложение: P

Ново
PVC панели МОЗАЙКА DMS за вътрешен дизайн
PVC панели МОЗАЙКА DMS за вътрешен дизайн

PVC панели за интериорен дизайн колекция МОЗАЙКА DMS 960 х 485 мм *Цена за брой Прилож

Ново
PVC панели Pink Lights Crystal за вътрешно оформление
PVC панели Pink Lights Crystal за вътрешно оформление

PVC панели за интериорен стенен дизайн колекция Pink Lights Crystal 943/ 483 мм *Цена за брой

Ново
PVC панели колекция РЯЗАН КАМЪК за вътрешен дизайн
PVC панели колекция РЯЗАН КАМЪК за вътрешен дизайн

PVC панели за интериорен дизайн колекция ДЯЛАН КАМЪК 978/ 496 мм *Цена за брой Прилож

Ново
PVC панели колекция ШИСТИ за вътрешен дизайн
PVC панели колекция ШИСТИ за вътрешен дизайн

PVC панели за интериорен дизайн колекция ШИСТИ 1030/ 496 мм *Цена за брой Приложение:

Ново
PVC панели колекция КАМЕННИ ШИСТИ интериорни
PVC панели колекция КАМЕННИ ШИСТИ интериорни

PVC панели за интериорен дизайн колекция ШИСТИ 977/ 496 мм *Цена за брой Приложение: P

Ново
PVC панели колекция PLASTUSHKA интериорни
PVC панели колекция PLASTUSHKA интериорни

PVC панели за интериорен дизайн колекция ПЛАСТУШКА 977/ 496 мм *Цена за брой Приложение

Ново
PVC панели колекция ПЯСЪЧНИК интериорни
PVC панели колекция ПЯСЪЧНИК интериорни

PVC панели за интериорен дизайн колекция ПЯСЪЧНИК 960/ 485 мм *Цена за брой Приложение:

Ново
PVC панели колекция ТУХЛА Old grey
PVC панели колекция ТУХЛА Old grey

PVC панели за интериорен дизайн колекция ТУХЛА Old grey 1030/ 495 мм *Цена за брой Прил

Ново
PVC стенни/ таванни интериорни панели  MIX
PVC стенни/ таванни интериорни панели MIX

PVC панели за интериорен дизайн колекция МИКС 960/ 485 мм *Цена за брой Приложение: P

Ново
Защитен профил за мебелни плоскости
Защитен профил за мебелни плоскости

Защитен силиконов профил за мебелни плоскости UC- 18 *Цена за брой Предназначение:

Ново
Алуминиев ъглов профил 38мм за кухненски плот сребро
Алуминиев ъглов профил 38мм за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев ъгъл за кухненски плот AL/LKB38-CO-06 *Цена за брой Предназначение:

Ново
Алуминиев прав профил 38мм за кухненски плот сребро
Алуминиев прав профил 38мм за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев прав /свързващ/ профил за кухненски плот AL/LSB38-CO-06 сребро *Цена за бр

Ново
Алуминиев обкантващ  38мм десен профил за кухненски плот сребро
Алуминиев обкантващ 38мм десен профил за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев профил за странично обкантване на кухненски плот, десен AL/LBB38-CO-06Р

Ново
Алуминиев обкантващ 38мм ляв профил за кухненски плот сребро
Алуминиев обкантващ 38мм ляв профил за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев профил за странично обкантване на кухненски плот, ляв AL/LBB38-CO-06L

Ново
Алуминиев обкантващ  28мм десен профил за кухненски плот сребро
Алуминиев обкантващ 28мм десен профил за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев профил за странично обкантване на кухненски плот, десен AL/LBB28-CO-06Р

Ново
Алуминиев обкантващ 28мм ляв профил за кухненски плот сребро
Алуминиев обкантващ 28мм ляв профил за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев профил за странично обкантване на кухненски плот, ляв AL/LBB28-CO-06L

Ново
Алуминиев ъглов профил 28мм за кухненски плот сребро
Алуминиев ъглов профил 28мм за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев ъгъл за кухненски плот AL/LKB28-CO-06 *Цена за брой Предназначение:

Ново
Алуминиев прав профил 28мм за кухненски плот сребро
Алуминиев прав профил 28мм за кухненски плот сребро

Защитен алуминиев прав /свързващ/ профил за кухненски плот AL/LSB28-CO-06 сребро *Цена за б

RETAIL ARMSTRONG Пано от минералфазер за растерни окачени тавани

Минералфазерни пана за растерни окачени тавани РИТЕЙЛ, КНАУФ АРМСТРОНГ *Цена за брой *Продажба

ECOMIN FILIGRAN Пано от минералфазер за растерни окачени тавани

Акустични минералфазерни пана за растерни окачени тавани ЕКОМИН ФИЛИГРАН, АМФ- КНАУФ АРМСТРОНГ *

Ново
XPS декоративни ъгли  за тавани “Modern"
XPS декоративни ъгли за тавани “Modern"

Декоративен XPS ъгъл за таванни и стенни орнаментики серия “МОДЕРН" *Цена за к-т (4 бр)

% Промо ESTILO подови первази с кабелен канал MDF

СПЕЦИАЛНА ЦЕНА! Ограничени количества. % Подови первази с кабелен канал от MDF в бял цвят и раз

Ново
 XPS Подова подложка Мрежа за подово отопление Vilo 3мм
XPS Подова подложка Мрежа за подово отопление Vilo 3мм

XPS Подложка подложка за подово отопление тип Мрежа за подови настилки за ламинирани и естестве

Система за окачен таван Т24- профил Knauf , Armstrong Prelude S+

Носещи, напречни T24 и L- профили Кнауф за окачен таван, Армстронг Прелюд S+ *Цена за брой *Дост