Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас

Статии

Кой е най-добрият тип топлоизолация?

От техническа гледна точка няма "най-добър" тип изолация. Всички различни форми имат предимства и недостатъци и всяка от тях е подходяща за различни цели. Окончателното решение за това какъв тип изолация би бил най-подходящ за вашия дом зависи от това къде живеете, кои части на къщата ще изолирате, от бюджета ви и от това дали изграждате дома си или той вече е построен. Най-разпространените форми на изолационни материали са фибростъкло, пяна и целулоза. Най-разпространените видове изолация са вати, насипен пълнеж, твърда пяна, а вече и пръскана пяна. Въпреки че това са най-популярните видове, решението в крайна сметка се свежда до вашите специфични изисквания и нужди.

прочети още
Необходимите инструменти за всеки майстор и за всеки дом - 2

Инструментите не винаги са евтини, но е по-добре да притежавате качествени и скъпи инструменти, за да сте сигурни в добрите крайни резултати. Много е важна правилната грижа и поддръжка, тъй като инструментите също имат живот. Можете да събирате домашни инструменти по два начина - да закупите всеки необходим инструмент поотделно, или закупувате като готови комплекти. Винаги е по-евтино «закупуването на едро» и в това отношение инструментът  не прави изключение. Отделните покупки на инструменти, моментно са по-малък разход, но в крайна сметка струват повече.

прочети още
Необходимите инструменти за всеки майстор и за всеки дом - 1

Разбира се това са само част от инструментите, които всеки опитен майстор трябва да притежава в своето работно куфарче или които да са под ръка във всеки дом. Както вече казахме с годините и опитът се натрупват все повече умения и инструменти. Списъкът съдържа наистина базовите инструменти, които ще са ви необходими на първо време. В случай, че не притежавате част от тях или консумативи за тях, можете да ги откриете и закупите при нас.

прочети още
Магнезиевият борд (MgO плоскост)- универсален и здравословен

Магнезиевият оксид, по-често наричан магнезий, е универсален минерал, който когато се използва като част от циментова смес и се излива в тънки циментови панели при подходящи технологични процедури и практики на втвърдяване, може да се използва в жилищни и търговски сгради. Някои версии са подходящи за широк спектър от общи строителни приложения и за приложения, които изискват пожароустойчивост, контрол на мухъли и плесени, контрол на звука и т.н.

прочети още
PVC стенни облицовки - стилно, практично, бюджетно и хигиенично решение

Ние се променяме постоянно, както и нашите нужди, както и нашият интериорен дизайн. Декоративните PVC стенни панели ще ви позволят да извършите бърза метаморфоза във вашия дом, така че да подхожда перфектно на вашия вкус. Можете лесно  да промените интериорната си декорация и да следвате най -новите тенденции, да внесете свой собствен стил във вашия дом, като постигнете желаните ефекти на тухла, бетон, камък, дървен или друг ефект.

прочети още
Винилови фасадни облицовки- САЙДИНГ и СОФИТ  

Сайдинг-фасадна облицовка и Софит- облицовка за стрехи могат да бъдат направени от много материали: дърво, метал, фиброцимент, винил или композит. Важно е избраният софитен или сайдингов материал  да е подходящ за климата, в който живеете. Всеки от материалите има своите предимства и недостатъци, но днес ще се спрем на ВИНИЛОВИЯТ САЙДИНГ И СОФИТ идеалната фасадна система, която е надарена с предимствата както на винила, така и на метален сайдинг и в същото време елиминира техните недостатъци.  .

прочети още
ВИНИЛОВ САЙДИНГ - ЗАЩО И КАК ДА МОНТИРАМЕ?

Инсталирането на винилов сайдинг трябва да започне след пълното завършване на предишната работа, като изолация, хидроизолация, монтаж на прозорци и врати, полагане на комуникации и мрежи и др. Преди монтажа трябва да бъде направена основата, върху която ще бъдат монтирани страничните панели. На този етап от работата трябва да се определи разположението на панелите върху фасадата. Предварително подреденото оформление на частите, свръзките и елементите ще ви позволи да изберете оптималното решение за консумация на материал, както и значително опростяване на монтажа.

прочети още
Предимствата и материалите на Сухото строителство

В последните десетилетия, СУХОТО СТРОИТЕЛСТВО се преврърна в предпочитан метод за бързо и икономично изграждане на сгради, като разчита на сух способ за предварителна изработка на елементите. Изключително предпочитан вариант, което се обуслава от обстоятелството, че то дава решение на няколко проблема едновременно: топлоизолация, акустика, звукоизолация и пожароустойчивост. Рационалното приложение на сухото строителство го превръща в много добра инвестиция, още при създаването на проект на сградата, или имота.

прочети още
Системи за сухо строителство

Системите за сухо строителство намират все по-голямо приложение в съвременното строителство. На практика, почти няма строителен обект в, който да не е използвана поне една от системите, било то в интериора или екстериора. В тази статия ще се постараем да разясним, какво всъщност е сухо строителство. Какво представлява една система? Защо е важно да се спазват технологичните изисквания на производителите? Все неща, които надяваме се, ще ви бъдат полезни при изпълнението на вашия обект. И така….. Какво е сухо строителство?

прочети още
Как се прави окачен растерен таван?

В наши дни окачените тавани са важна част от модерното оформление на много видове жилищни и офисни помещения. Те са много удобни за прикриване на водопровод или окабеляване, като в същото време продължаваме да имаме достъп до тях. Окачените тавани могат да бъдат в два варианта – от гипсокартон  и растерен. Растерните окачените растерни тавани  са с много гомям коефициент за пожаробезопасност, което ги прави много подходящи за обществени места. Този тип окачен таван има много предимства и ето защо е много предпочитан от голям брой хора.

прочети още
Гипсокартон . Как да избегнем пукнатините

Защо се пукат фугите на гипсокартона? Именно отговорът на този въпрос  е предмет на тази статия, която надяваме се, ще Ви помогне да сведете до минимум вероятността по вашата стена или окачен таван от гипсокартон да се появят пукнатини. Причините това да се случи не са една и две. На базата на нашия опит и знания ще се опитаме да систематизираме по същност и тежест факторите, които биха могли да компрометират дадена система с гипсокартон, конкретно по отношение на напуканите фуги.

прочети още
Reviews of bolgarica.com