Статии

Предимствата и материалите на Сухото строителство

В последните десетилетия, СУХОТО СТРОИТЕЛСТВО се преврърна в предпочитан метод за бързо и икономично изграждане на сгради, като разчита на сух способ за предварителна изработка на елементите. Изключително предпочитан вариант, което се обуслава от обстоятелството, че то дава решение на няколко проблема едновременно: топлоизолация, акустика, звукоизолация и пожароустойчивост. Рационалното приложение на сухото строителство го превръща в много добра инвестиция, още при създаването на проект на сградата, или имота.

прочети още
Системи за сухо строителство

Системите за сухо строителство намират все по-голямо приложение в съвременното строителство. На практика, почти няма строителен обект в , който да не е използвана поне една от системите, било то в интериора или екстериора. В тази статия ще се постараем да разясним , какво всъщност е сухо строителство . Какво представлява една система? Защо е важно да се спазват технологичните изисквания на производителите? Все неща , които надяваме се, ще ви бъдат полезни при изпълнението на вашия обект.И така….. Какво е сухо строителство?

прочети още
Как се прави окачен растерен таван

В наши дни окачените тавани са важна част от модерното оформление на много видове жилищни и офисни помещения. Те са много удобни за прикриване на водопровод или окабеляване, като в същото време продължаваме да имаме достъп до тях.Окачените тавани могат да бъдат в два варианта – от гипсокартон  и растерен . Растерните окачените растерни тавани  са с много гомям коефициент за пожаробезопасност, което ги прави много подходящи за обществени места. Този тип окачен таван има много предимства и ето защо е много предпочитан от голям брой хора.

прочети още
Гипсокартон . Как да избегнем пукнатините

Защо се пукат фугите на гипсокартона? Именно отговорът на този въпрос  е предмет на тази статия , която надяваме се, ще Ви помогне да сведете до минимум вероятността по вашата стена или окачен таван от гипсокартон да се появят пукнатини. Причините това да се случи не са една и две . На базата на нашия опит и знания ще се опитаме да систематизираме по същност и тежест факторите, които биха могли да компрометират дадена система с гипсокартон, конкретно по отношение на напуканите фуги.

прочети още
КАК СЕ МОНТИРА ВИНИЛОВ САЙДИНГ

Инсталирането на винилов сайдинг трябва да започне след пълното завършване на предишната работа, като изолация, хидроизолация, монтаж на прозорци и врати, полагане на комуникации и мрежи и др. Преди монтажа трябва да бъде направена основата, върху която ще бъдат монтирани страничните панели. На този етап от работата трябва да се определи разположението на панелите върху фасадата. Предварително подреденото оформление на частите, свръзките и елементите ще ви позволи да изберете оптималното решение за консумация на материал, както и значително опростяване на монтажа.

прочети още