Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
ХИДРОИЗОЛАЦИЯ
Цена
 лв.
 лв.

МЕМБРАНИ, БИТУМ, ФОЛИА

Парорегулаторната мембрана осигурява висока дифузия на парата и намалява въздушния поток. Използва се за изолация от вода и вятър на стени и жилищни сгради, при скелетни конструкции, за изолация във вентилирани височини, дървени трупи и сайдинг. Приложението му е възможно само на покриви с вградени покривни мембрани в конструкцията му. Използването на покривна мембрана под основен покрив позволява да се реши често срещаният проблем с натрупването на капки водна пара между листовия лист и пароизолацията.

Дренажна мембрана за фундаменти е изработена от полиетилен с висока плътност(HDPE). Използва се за хидроизолация на основи, стени и подове, в директен контакт с почвата. Дренажните мембрани осигуряват топло-и звукоизолация, предпазвайки основите от механични повреди. Специално щампованите гнезда образуват въздушен слой между стената и мембраната, чрез който се осигурява вентилация на стената и разпределяне на налягането по цялата повърхност, като съще-временно предпазват от разместване при слягане на почвата. 

Водоустойчиво строително фолио на базата на полиетилен. Този тип фолио е предназначено за употреба при стоителни работи, неизискващи използването на специализирани мембрани. Предоставя перфектна защита срещу влага в основата. Поради свойствата си фолиото може да се използва при всички строителни работи като временен слой, защитаващ топло-и звукоизолацията от влага.

Битумните хидроизолации се произвеждат с армираща основа , разположена в средната третина от дебелината им. При съвременният вариант на полагане на хидроизолации те се залепват за основата и помежду пластовете посредством газопламъчно нагряване, при което битумът разположен от долната страна на армировката трябва да бъде разтопен около 1мм, за да изпълнява ролата на лепило. По тази причина дебелината на битумната хидроизолация, предназначена за газопламъчно залепване, трябва да бъде не по-малка от 3,0мм като често варира в интервала 3-5мм. Хидроизолации с дебелина под 2,5мм не се препоръчват за газопламъчно полагане. Тези хидроизолации под 2,5мм намират приложение като подложен пласт механично закрепен под керемиди (битумни, бетонови, керамични и т.н.) или като пароизолация, пародренаж и т.н. Според вида на битума те биват два основни вида – окислен битум и битум модифициран с полимери. Като полимерни модификатори най-често се изплозват атактен полипропилен (APP) , стирол- бутадиен- стиролов каучуков латекс (SBS) и олефинов битумен кополимер (ОВС). Битумните хидроизолации изпълнени на база битум-полимери имат значително по-добри технически свойства и дълготрайност в сравнение с тези от окислен битум, поради което тенденцията в съвременното производство е към APP и SBS модифицираните битумни хидроизолации. Рулонните битумни хидроизолации намират широко приложение в практиката на изпълнение на хидроизолации на сгради и съоражения.

Филтри
Подреди по
Ново
 Армиращ  гласфазерен воал FLIS 40 SCLEY
Армиращ гласфазерен воал FLIS 40 SCLEY

Антирисков стъклофибърен воал за шпакловка /боядисване FLIS 40 Слей 2040 1 × 50 m

Ново
%
Паропропусклива покривна мембрана Dachvent 100 NG
Паропропусклива покривна мембрана Dachvent 100 NG

Подпокривно дифузионно фолио Marma Dachvent 100 NG *Цена за ролка 80м2 Предназначение: Т

Ново
Паропропусклива покривна мембрана Dachowa Energetyczna 165 NG
Паропропусклива покривна мембрана Dachowa Energetyczna 165 NG

Подпокривно дифузионно фолио Marma Dachowa Energetyczna 165 г *Цена за ролка 80м2 *Цена м2: 2.13

Ново
Паропропусклива покривна мембрана DACHOWA 115 NG
Паропропусклива покривна мембрана DACHOWA 115 NG

Подпокривно дифузионно фолио Marma DACHOWA 115 NG *Цена за ролка 80м2 *Цена м2: 1.44 лв Пред

Ново
Парорегулатор Marma Vapour Regulator 110г
Парорегулатор Marma Vapour Regulator 110г

Паропропусклива дифузионно отворена изолационна бариера Marma Vapour Regulator 110г *Цена за р

Ново
Паропропускливо фолио Marma Vapour ML 90 г
Паропропускливо фолио Marma Vapour ML 90 г

Паропропусклив филм с микроперфорация Marma Vapour ML 90 г. *Цена за ролка 75 м2 *Цена м2: 1,

Ново
Изолационна мембрана за основи Drain
Изолационна мембрана за основи Drain

Вертикална хидроизолация за основи Drain *Цена за ролка *Цена м2: 1.875лв Предназначение

Ново
Водоустойчиво полиатиленово строително фолио
Водоустойчиво полиатиленово строително фолио

Водоустойчиво строително фолио от полиатилен *Цена за роло 100 м2 *Цена м2: 0.42лв Предна

Reviews of bolgarica.com