Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас

МЕХАНИЗИРАНИ ИНСТРУМЕНТИ

Бормашини, винтоверти, гайковерти, верижни триони, циркуляри, ъглошлайфи, косачки, тримери и др.

В зависимост от задвижването, всеки вид механизиран инструмент има своите предимства и недостатъци спрямо останалите разновидности. Според вида на захранване и приложение те са:

Електрически/кабелни и акумулаторни/

Кабелните машини се задвижват от монофазен или трифазен електродвигател, захранващ се от електрическата мрежа или подвижен електрически генератор. Повечето нови модели имат възможност за плавно регулиране на оборотите в определен диапазон, което ги прави универсални, тъй като с всеки един материал се работи най-добре при определени стойности на оборотите на въртене и вида на използвания консуматив. Други модели имат и ударно действие, което позволява работа с твърди, абразивни материали и основи, но това също е свързано  и с вида на консумативите и оборотите им.

Акумулаторните машини се задвижват от електродвигател, захранващ се от акумулатор в самия инструмент: никел-кадмиева(Ni-CD) или никел – метал хидридна (Ni-MH) батерия. За зареждането на акумулатора (батерията) се използва зарядно устройство, което се включва към мрежово захранване. Позволяват изцяло автономна и удобна работа, без да са необходими кабели или маркучи за въздух. Използват се предимно от монтажни или ремонтни бригади, както и за любителски нужди, тъй като времето за използване е ограничено от капацитета на акумулатора.

Пневматичните инструменти се задвижват от сгъстен въздух, подаван от компресор. При натискането на спусъка въздушният поток се насочва към турбина, която от своя страна задвижва патронника на инструмента. Използването им донякъде се обуславя от вида компресор, използван за задвижването им. При използване на електрически компресор, те намират широко разпространение в гаражи, дърводески цехове и други производства. В случай, че се задвижват от компресори, използващи двигател с вътрешно горене, приложението им се разширява в ремонтните дейности, извършващи се на открито и при липсващи източници на мрежово захранване: гори, нови отдалечени строежи и др.

Бензинови

Любителски или още домашни механизирани инструменти – отличават се с достъпна цена и малка до средна мощност

Професионални универсални механизирани инструменти – имат висока издръжливост на натоварване

Специализирани – използват се за съвсем специфични цели.

Ръчни - може да бъдат свободно насочвани с ръка; усилието за натиск срещу пробиваната повърхност се извършва директно, без лостове

Настолни (колонни) – предварително фиксиране. Възможностите на този тип машини се разширяват при използване на приспособления или специализирана конструкция за захващане на обработвания детайл и преместването му по две оси спрямо неподвижната позиция на инструмента.

Предпазни мерки при работа механизирани инструменти

  • Очила. Предпазват очите от попадане на стружки и прах
  • Работни ръкавици. Предпазват ръцете от изгаряне при съприкосновение с току-що обработен (предимно) метал.
  • Работно облекло.
  • Шапка. Препоръчително е при ползване на бормашини от хора с дълги коси.

АКО СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ ПО-ВИСОК КЛАС МАШИНИ И ОБОРУДВАНЕ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ  ИЛИ НИ СЕ ОБАДЕТЕ НА ПОСОЧЕНИТЕ КОНТАКТИ!

Няма намерени продукти.
Reviews of bolgarica.com