Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ
ХИДРОИЗОЛАЦИЯ
свйства/приложение
Цена
 лв.
 лв.

ХИДРОИЗОЛАЦИЯ

Хидроизолационни мембрани, ролонни хидроизолационни битумни мембрани, дренажна хидроизолационна мембрана, паропропускливи мембрани и фолиа (дишащи мембрани), Течни хидроизолации, хидроизолации на циментова основа, каучукова хидроизолация, Битумна обмазна хидроизолация (битумен грунд), Уплътнителни ленти за хидроизолация,  Тефлонова лента за уплътнение, Хидроизолационна битумна лента с алуминиево фолио

Основното предназначение на системите и продуктите за хидроизолация  е защита на сградата от въздействието на водата и влагата, които разрушават конструкцията и предизвикват течове. Тя може да бъде съставена от един или няколко слоя, в зависимост от нивото и напора на водите. Хидроизолацията на основи, стени, покриви, помещения (гаражи, фитнес центрове, магазини, бани, басейни и т.н.) е необходима независимо от вида, предназначението или големината на сградата. Произвеждат се в различни варианти, за конкретни приложения.

При избора на хидроизолация има няколко важни въпроса на които трябва да се даде отговор:

  • Какъв елемент от сградната конструкция ще се хидроизолира
  • Къде се намира сградата, т.е. има ли постоянно високо ниво на подземни води или водата се появява сезонно – при дъжд и сняг
  • В кое време на годината ще се изпълняват хидроизолациите
  • Какъв вид ще е конструкцията върху която ще се полага хидроизолацията
  • Каква точно ще е защитата на хидроизолацията от обратния насип
  • Ще има ли необходимост подземните части на сградата да са топлоизолирани

 

Хидроизолационни мембрани (ролонни изолации, вертикални изолации, за основи)

Рулонни хидроизолационни битумни мембрани, с/без SBS модификация на битума, армирани/без армировка с полиестер, с/без посипка. Използват се за като първи слой при многослойни хидроизолации на плоски и наклонени покриви. Подходящи са за полагане като едно- и двупластови хидроизолационни системи за плоски покриви, подложени на интензивно слънцегреене и високи работни температури.Подходяща е за подземни и динамично натоварени хидроизолации (канали, тунели, паркинги и др.). Поради значителната си пластичност, позволяват обработка на повърхности със сложна геометрия и много ъгли. Характеризира се с еластичност и устойчивост при ниски и високи температури

Дренажна хидроизолационна мембрана от високоплътен екструдиран полиетилен с с висока плътност, механична якост, висока устойчивост на корозия и химически агенти. Благодарение на специалната си повърхност, дренажната хидроизолационна мембрана предпазва от влага и позволява постоянна вентилация и отводняване на покрити и защитени повърхности. Дренажната мембрана е идеална бариера срещу вода, влага, земни газове и пари. Използва се за хидроизолация на стени и основи както самостоятелно, така и в комбинация с битумна мембрана, изолация на тераси, плоски покриви и градински покриви, като разделителен слой между различни материали и като укрепващ и стабилизиращ елемент за горните довършителни слоеве. Подходящ за вертикално и хоризонтално отвеждане на повърхностни дъждовни и подпочвени води. Те са идеално решение за надеждна и дълготрайна защита за хидроизолация в основи, стени и покриви.

Хидроизолационна водонепропусклива мембрана  за защита от пукнатини и влага по стени и подове под тънкослойно положени плочки и керамика.

Паропропускливи мембрани и фолиа (дишащи мембрани) многослойни хидроизолационни мембрани от  от полиолефин, полипропиленов нетъкан текстил с/без дифузен филм, армирани/без армировка. Различните видове могат да се използват по предназначение според техническите им характеристики. Използват се като контактна или неконтактна паропропусклива подпокривна мембрана за скосени или равни покривни конструкции с/без дървена основа, скосен или равен покрив, вертикални стени,тавани. Структурата на мембраната осигурява много добра водонепропускливост. Изключителната паропропускливост дава възможност за добра вентилация и поддържа покривната конструкция суха при всякакви климатични условия, предотвратяват проникването на влага и пара в топлоизолацията в конструкциите.

Течни хидроизолации 

Студенополаганите, течни, безшевни хидроизолационни материали формират еластична, непрекъсната хидроизолационна мембрана, която има способността да премоства пукнатини (т.е. да създава мост над пукнатините). Това прави течните покрития най-доброто решение за хидроизолация на покриви, особено за такива с много детайли и сложна форма.  Течните хидроизолации могат да се прилат върху различни видове материали (с подходящ грунд)-дърво, метал, бетон, стари лепени битумни или синтетични мембрани (ПВХ или ТПО) и т.н. и напълно прилепват към обработваната повърхност. Може да се полагат върху повърхности с всякакви неравности, основи и форми. Полученото покритие не се разлепя и не омеква поради високата топлоустойчивост. Студеното нанасяне на течните хидроизолации не крие риск от прегряване на материала и последващо влошаване на качествата му.

1-К и 2-K еластични  хидроизолации на циментова основа за трайно хидроизолиране и защита от най-висок клас на строителни конструкции и елементи, които са подложени на постоянна влага или течаща вода. След изсъхване образуват непрекъсната водотблъскваща мембрана, с нулево водопоглъщане и висока устойчивост на замръзване, UV лъчение и стареене. 

Течна каучукова хидроизолация в различни цветове, с висока UV-устойчивост, на база водна полимер-каучукова дисперсия, минерални пълнители, пигменти и специални добавки.

Еднокомпонентна акрилна емулсия, предназначена за хидроизолация на всички открити хоризонтални и вертикални елементи от сградата, подложени на директно слънчево греене. Продуктът осигурява еластично UV-устойчиво водонепроницаемо покритие. Подходящ за хидроизолиране на наклонени покриви, открити тераси, козирки и др. Отлична адхензия към различни строителни основи, като бетон, мозайка, битум, ламарина.

Хибридна течна хидроизолация, UV устойчиво, хибридно еластично финишно покритие за хидроизолиране на плоски и наклонени покриви, тераси, навеси и др., както и за поправка на стари битумни и полиуретанови хидроизолации. Образува гладко финишно покритие, покриващо всички капилярни напуквания и осигуряващо тотална защита от проникване на вода. Рефлектира слънчевата радиация и значително намалява температурата на покривната повърхност. Забавя стареенето на битумните мембрани и предотвратява изтичането на битум от тях при високи температури.

Битумна обмазна хидроизолация (битумен грунд), предназначена за студено хидроизолиране, защита и поддръжка на контактуващите с почвата елементи на сграда и за постигане на водонепропускливо свързване на вълнообразни битумни панели и керемиди. След изсъхване образува здраво, безшевно и безфугово покритие, което запазва своите качества в голяма температурна  амплитуда . Може да се прилага за вътрешна и външна защита на вертикални и хоризонтални повърхности от подпочвена влага и подпочвени води. Подходяща е за защита, поддръжка и регенериране на стари, износени и леко чупливи битумни покривни мембрани, които няма или не могат да бъдат подменени. 

Уплътнителни ленти за хидроизолация за водоплътно запечатване на съединителни и разширителни фуги, около тръби, сифони, при оформяне ъгли на балкони и тераси, ъгли на помещения в комбинация с гъвкава хидроизолация . Полага се в първия хидроизолиращ слой. За употреба върху стени и подове, на закрито и открито.

Хидроизолационна битумна лента с алуминиево фолио  е студено самозалепваща хидроизолационна лента на основата на модифициран с еластомери битум. Лентата е ламинирана със здраво, устойчиво на атмосферни влияния алуминиево фолио, което осигурява нейната изключителна дълготрайност, защита от стареене и UV лъчи, както и възможност за подбор на цвета според приложението. Битумните ленти са предназначени за изолиране на дилатационни, конструктивни и всякакви други фуги в сградите. Използват се за уплътняване на первази, комини, водосточни тръби, ъгли в стени, съединения между стени и метални конструкции и др. Положена в ъглите на санитарни помещения, предотвратява избиването на влага под плочките. Покрива всякакви цепнатини и връзки на фасади и може да служи като вторична преграда срещу влага. Подходяща е за ремонтни дейности на покриви и уплътняване на покривни прозорци, комини, битумни мембрани, улици, водосточни тръби, отвори за антени, вентилационни и други отвори и много други. Лентата е много гъвкава и залепва директно върху всякакви основи. Притежава изключителна топло- и студоустойчивост. Поради високата гъвкавост и улеснена употреба тя може да се използва при всякакви климатични условия, а голямата и слепваща способност я прави идеална за изолиране и защита на всякакви повърхнини – пластмаса, метал, дърво, мрамор, керамика, стъкло, бетон, камък, зидария и др. 

Тефлонова лента за уплътнение на резбови тръбни съединения. Ленти от експандиран тефлон e-PTFE със специална структура. Този уплътнителен материал се характеризира със своята гъвкавост и добра химическа устойчивост в целия диапазон на pH (от 0 до 14). За по-лесен монтаж, тази лента има самозалепващ се слой защитен с хартиен разделител (сепаратор). Лентата е устойчива на вода, пара, масла, горива, разтворители, киселини и алкали с изключение на силни окислители. Лентите от експандиран тефлон e-PTFE се използват за уплътняване на фланци, люкове, капаци, кранове, фитинги, топлообменници, химическа апаратура, вентилационни системи и др.

Хидроизолационен маншет за уплътняване на сифони  за вграждане в хидроизолационен слой под керамични облицовки в постоянно мокри помещения (бани, тоалетни, спа помещения, басейни, съблекални и др.). Маншетът е водонепропускаем, устойчив  на накъсване и стареене.

 
Филтри
Подреди по
Ново
Паропропусклива покривна мембрана Dachowa Energetyczna 165 NG
Паропропусклива покривна мембрана Dachowa Energetyczna 165 NG

Подпокривно дифузионно фолио Marma Dachowa Energetyczna 165 г *Цена за ролка 80м2 *Цена м2: 2.13

Ново
%
Паропропусклива покривна мембрана Dachvent 100 NG
Паропропусклива покривна мембрана Dachvent 100 NG

Подпокривно дифузионно фолио Marma Dachvent 100 NG *Цена за ролка 80м2 Предназначение: Т

Ново
Паропропусклива покривна мембрана DACHOWA 115 NG
Паропропусклива покривна мембрана DACHOWA 115 NG

Подпокривно дифузионно фолио Marma DACHOWA 115 NG *Цена за ролка 80м2 *Цена м2: 1.44 лв Пред

Ново
Парорегулатор Marma Vapour Regulator 110г
Парорегулатор Marma Vapour Regulator 110г

Паропропусклива дифузионно отворена изолационна бариера Marma Vapour Regulator 110г *Цена за р

Ново
Паропропускливо фолио Marma Vapour ML 90 г
Паропропускливо фолио Marma Vapour ML 90 г

Паропропусклив филм с микроперфорация Marma Vapour ML 90 г. *Цена за ролка 75 м2 *Цена м2: 1,

Вентилационна лента Parotec

Алуминиево-текстилна билна лента *Цена за брой Предназначение: Уплътняваща вентилационна

Ново
Алуминиева билна лента Corovent- M
Алуминиева билна лента Corovent- M

Алуминиева билна вентилационна лента Коровент- М *Цена за брой Предназначение: Уплътняващ

Хидроизолационна лента TERAZID

Хидроизолационна лента ТЕРАЗИД *Цена за брой Предназначение: ХИДРОИЗОЛАЦИОННА ЛЕНТА на Т

Хидроизолационна лента VOX BAND

Хидроизолазионна лента за запечатване на фуги ВоксБанд *Цена за брой *Цена за метър: 2.48 лв

Готова за работа еднокомпонентна хидроизолация GT-11 TERAZID

Универсална пастообразна/ течна/ хидроизолация ГТ-11 ТЕРАЗИД *Цена за брой Предназначен

Ново
Лента силиконова самозалепваща VODASEAL
Лента силиконова самозалепваща VODASEAL

Силиконова самозалепваща водоустойчива лента, бяла Водасийл *Цена за брой Предназ

Каучуков спрей за незабавна хидроизолация DECOREX

Аерозолен продукт за мигновена хидроизолация /течна гума/ ДЕКОРЕКС *Цена за брой Прeдн

Битумен уплътнител за бързи ремонти при течове AKFIX

Битумен уплътнител за бързи ремонтни дейности на покриви, комини, при течове АКФИКС 310мл *Цен

Ново
Изолационна мембрана за основи Drain
Изолационна мембрана за основи Drain

Вертикална хидроизолация за основи Drain *Цена за ролка *Цена м2: 1.875лв Предназначение

Ново
Водоустойчиво полиатиленово строително фолио
Водоустойчиво полиатиленово строително фолио

Водоустойчиво строително фолио от полиатилен *Цена за роло 100 м2 *Цена м2: 0.42лв Предна

Reviews of bolgarica.com