Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
лепила
шпакловки
мазилки
замазки
готови за работа
тип
основа
Цена
 лв.
 лв.

ГИПСОВИ МАЗИЛКИ

Гипсовата мазилка е една от най-често използваните при вътрешни ремонти, поради свойството й с нея да се постигне гладка повърхност при измазване, осигуряването на добра основа за боядисване. Основните предимства, на които гипсовата мазилка дължи своята популярност са гъвкавостта, неспособността за напукване, добрата изолация и осигуряването на добра адхезия към основата и декоративният материал. В основата си, както става ясно от нейното наименование е гипсът, който е един от най предпочитаните материали за ремонт на жилища. Днешните гипсови мазилки, освен основният материал, съдържат и пълнители и модифицирани полимерни добавки. Пълнителите спомагат за създаване на по-хомогенна и устойчива смес, с по-малък разход на материал, а полимерите добавят непромокаеми и еластични качества, както и по-добро сцепление при нанасяне върху основната повърхност. Гипсът има добри звуко и топлоизолационни качества, като запазва температурата в помещението, което от своя страна повишава комфорта в него. Той е значително по-мек и пластичен материали, за разлика от цимента, което не само намалява възможността от напукване. Освен това, гипсът е дишаш и огнеупорен материал, и не се нуждае от довършителни работи, тъй като изпълнява функцията на краен слой. Преди неговото поставяне обаче, стените (и таваните) трябва да внимателно да бъдат изчистенин и грундирани, тъй като грундът спомага за по-доброто сцепление на слоят гипсова мазилка. Това намалява попиваемостта и спомага за по-бързото изсъхване на гипсовият слой, като предотвратява напукването му.

Пожарозащита: Гипсът осигурява защита от огън клас А, което дефинира материалите, направени с него, като негорими. Причината е, че в кристалната му структура се съдържат две молекули вода. При повишаване на температурата на гипсовата мазилка тя се освобождава, като се образува „стена от пара“. Тя пречи на разпространението на пожара.

Комфорт: От голямо значение за комфорта у дома е усещането, което ни дават интериорните повърхности. Това, от своя страна, пряко зависи стойността на коефициента на топлопроводност на материалите. Например, гипсовите мазилки могат лесно и бързо абсорбират топлината. Това води до уеднаквяване на температурата на стените и на въздуха в помещението, което създава балансирана среда и усещане за комфорт. Гипсовите повърхности наподобяват топлината на дървените елементи в интериора и създават приятни за допир повърхности.

Здравословна среда: Нека започнем с това, че гипсът има същото pH като това на човешката кожа. Това го прави изключително щадящ към човека и средата, която обитава. Гипсовите мазилки са без миризма, не дразнят кожата и не съдържат токсични газове. Освен това, те регулират климата чрез паропропускливостта си.

Доставка в Бургас, Черноморието, цяла България и чужбина ( страни от Европейски Съюз и съседни държави)

 

Филтри
Подреди по
Сух гипсов разтвор за машинно полагане Baumit RACIO 1000 30кг

Сух гипсов разтвор за машинно полагане Рацио 1000 *Цена за брой Предназначение: Еднослой

Машинна гипсова мазилка Х-ТОP 2000 TERAZID 25 кг

Машинна гипсова мазилка X-TOP 2000 ТЕРАЗИД *Цена за брой Предназначение: Машинната гипс

Мазилка ръчна ПЕРЛИТОВА ALCIBAY 25 кг

Ръчна гипсова перлитена мазилка за интериорна употреба АЛЧИБАЙ *Цена за брой Предназначени

Майка за мазилка 2,6 м

Начален профил за вътрешни мазилки (майка) 2.6 м *Цена за брой Приложение: Началнит

Reviews of bolgarica.com