[Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
строителни плоскости
профили за гипсокартон
монтажни аксесоари за гипсокартон
крепежни елементи
ревизионни клапи
газобетон, тухли, щурц
ъгли, мрежи, ленти
електро
размер мм
диаметър мм
дължина мм
Цена
 лв.
 лв.

ДЮБЕЛИ

Дюбелите са крепежни елементи, които се монтират в отвори с цел закрепване на различни елементи или носещи конструкции към стени и тавани. С тяхна помощ можете да монтирате върху тухла, бетон, гипсокартон, гипсфазер, плоскости, изолация, газобетон и други повърхности. Предлагат се много видове и размери, които да улеснят работата ви с различни материали и повърхности. Закрепянето се осъществява след затягане на винта в дюбела. Намират широко приложение в строителството. 

При нас ще намерите метални дюбели, найлонови дюбели, пластмасови дюбели, химически дюбели, анкерни дюбели, дюбел-пирони, дюбели за бетон, дюбели за газобетон, дюбели за гипсокартон, дюбели за изолация, дюбели за кабелни превръзки, дюбели за кухини, дюбели за окачен таван, дюбели за тухла, универсални дюбели и др.

Запознайте се по-подробно с тях, за да направите правилно избора на дюбели за вашите проекти.

 

Класически дюбели– подходящи за повечето строителни материали, най-вече за тухла. Класическите дюбели са изработени от специален найлон и се използват с поцинковани винтови. Използват се за бърз монтаж на твърди материали. Навиват се чрез PZ накрайник. При завинтване в дървена плоскост потъва напълно.

Дюбели за бетон и зидария- Висококачествени мултифункционални дюбели за бетон и зидария за прокарване и предварителни инсталации в солидни материали. Тези дюбели могат да се използват с винтове за дърво, двойно резбовани винтове, регулируеми рамкови винтове и дистанциомер.

Универсални дюбели - служат за закрепване в тухла, бетон, окачени тавани и т.н. изработени от висококачествени материали и се поставят предварително във всички видове основни материали. Подходящи са за дърво в комбинация с винтове за дърво. Шийката на дюбела предотвратява възможността от подхлъзване в отвора.

Дюбели за гипсокартон – пластмасови и метални дюбели, които се използват както за монтаж на гипсокартон, така и за довършителни работи. Самонавивани дюбели за гипсокартон. Изключително лесни и практични при употреба, само с едно завъртане се поставят и затягат. С тях безпроблемно се фиксират панели до 5мм, а за по-големи плочи трябва да се вземе по-голям винт.

Найлонови дюбели с вътрешна резба за порести материали- използват се основно за газобетон (YTONG).Вътрешно резбовани дюбели с груба външна резба се използват за поставяне в газобетон. Грубата външна резба осигурява солидно сцепление. Подходящи са за употреба с винтове за дърво, универсални и машинни резбовани винтове, болтове и шпилки. Монтажът им е най-удобен с помощта на инструмент с накрайник KBT. Могат да бъдат инсталирани с помощта на електрическа бормашина или ръчно с подходящия шестостенен ключ.

Дюбел - пирони– дюбел в комплект с винт, за ударен монтаж. Този вид дюбели са предварително сглобени с пироните и готови за инсталиране с помощта на чук. Идеални са за електрически инсталации, скоби и други. Главата на пирона е със специален слот за премахване или адаптиране на анкера. По-широката периферия на пластмасовия дюбел служи като изолационна шайба като по този начин се предотвратя контактната корозия.

Рамкови дюбели– използват се за проходен монтаж, в тухла, бетон. Качествени мултифункционални дюбели с по-дълги разширителни зони за избутване и предварителна инсталация в твърди, перфорирани и кухи основни материали. Силният профил гарантират добро сцепление в порести и нискокачествени материали. Силните крила предотвратяват завъртане и падане от отвора. Подходящи са за дърво и в комбинация с винтове за дърво, двойно резбовани винтове, регулируеми рамкови винтове и други.

Дюбели за плоскости- дюбели за окачени тавани– за монтаж на конструкции и профили за окачени тавани. Подходящи за закрепване на плоскости за тавани, стени и мазилки. Подходящ за монтаж с винтове за дърво, който се поставят в дюбела.

Дюбели за газобетон и дърво - специализиран дюбел със силно захващане в газобетон. Да се използва само с винтове за дърво. След като винтът бъда навит, разширяващият натиск се прехвърля в три точки, за оптимално задържане. Подходящи са за газобетон и гипсови блокове.

Дюбели за изолации– спираловидни „охлюви“ за изолационни панели и дюбели за топлоизолация (каменна вата, стиропор, фибран). Стабилната форма на този вид дюбели предотвратява огъване. Подходящи са за закрепване на меки изолационни материали върху бетон, масивни тухли, естествен камък и други.

Специализирани дюбели– за монтаж на санитария, метални шперц дюбели и такива за кабелни стяжки.

Филтри
Подреди по
Метален дюбел за кухини Кнауф Ø 6мм

Кнауф метален дюбел за кухини *Цена за брой Предназначение: за плоскости с дебелина 1&ti

Дюбел с винт KNAUF Ø 8/ 80, 100 мм

Кнауф дюбел с винт *Цена за кутия Предназначение: Пластмасов дюбел с метален винт КНАУФ,

Метален дюбел-пирон KNAUF Ø 6x 35мм

Кнауф метален дюбел-пирон *Цена за брой Приложение: КНАУФ, метален дюбел- пирон от стоман

Дюбел за монтаж на топлоизолация Ø 10/ 100, 120,160 мм

Дюбел за монтаж на топлоизолация за тухла *Цена за брой Предназначение: Дюбел за тухли е п

Дюбел за монтаж на топлоизолация Ø 8/ 50 - 130 мм - за бетон

Дюбел за монтаж на топлоизолация за бетон *Цена за брой Предназначение: Дюбел за бетон пр

Универсален дюбел без яка ZEBRA-SHARК 6х36, WÜRTH

Универсален дюбел за закрепване в множество основи (леки натоварвания) *Цена за кутия П