[Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
интериорни и екстериорни бои
алкидни/акрилни бои, лакове, акрилен спрей,
грундове
декоративни мазилки
добавки, оцветители, консерванти, импрегнанти
силикони, полиуретани, лепила, чистители
структура на зърното
Цена
 лв.
 лв.

ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ

Фасадните мазилки, подобно на повечето екстериорни и интериорни бои и други покрития, се отнасят към т.нар. защитно-декоративни покрития. Това означава, че те не само трябва да придават естетичен вид на сградата, но и да ограничават максимално въздействието на разрушаващите я фактори на външната среда. Много често фасадите носят белези от атмосферни влияния, от биологични въздействия, както и от промишлено и урбанистично замърсяване на околната среда. Характеристиките на избраното покритие трябва да дават адекватен отговор на специфичните условия, при които ще се експлоатира покритието, така че да се избегнат нежелателни ефекти. В много случаи, поради декоративните ефекти на някои екстериорни мазилки, те се ползват и като интериорни мазилки поради интересни ефекти, с които могат да бъдат надграждани, както и поради по-голямата им устойчивост.

По адхезия, еластичност и устойчивост на механични деформации, мазилките на основа на висококачествени акрилни полимери, нямат конкуренция. Но те отстъпват на минералните по паропроницаемост и освен това са горими, поради което за използването им на места, където е възможно голямо нагряване, се налагат някои ограничения.
Фасадните силикатни мазилки, въз основа на “течно” стъкло, се предлагат като готова за употреба смес и могат да се прилагат за всички видове минерални основи, както и върху стари, подходящо обработени силикат покрития. Те се характеризират с много висока паропропускливост, но по отношение на декоративните им качества трябва да се спомене, че цветовата гама е ограничена. Силикатните мазилки се използват винаги след грундиране със силикатен грунд.
Най-голям срок на експлоатация, прекрасна паропроницаемост и в същото време водоотблъскващи свойства, както и устойчивост на замърсяване, имат силиконовите мазилки. Затова се препоръчва прилагането пти отговорни проекти, както и при реставрация на сгради Те се прилагат върху всички видове минерални основи и върху стари дисперсни покрития, като изискват предварително обработване на основата със силиконови грундове. 

Интересна разновидност на силиконовите мазилки са силоксановите – на основа силиконови полимери, съдържащи силициев хидрид. Те се характеризират с много добри водоотблъскващи свойства и висока атмосферна и UV устойчивост. Уникално свойство на силоксана е да унищожава следите от органични замърсители по повърхността си. 
С усъвършенстването на производствените технологии, започва предлагането и на комбинирани видове мазилки, които използват за основа два или повече от изброените материали, като резултатът е опримизиране на свойствата на готовия продукт. Примери за такива са силикон-силикатните и силикон-акрилатните мазилки.

Доставка в Бургас, Черноморието, цяла България и чужбина ( страни от Европейски Съюз и съседни държави)

Филтри
Подреди по
Фасадна силикатна мазилка Silicat TERAZID

Готова пастообразна силикатна мазилка *Цена за брой Предназначение: СИЛИКАТ ТЕРАЗИД готова

Структурна мазилка PORTLAND (POWER MIX) ТЕРАЗИД 25

Бяла суха структурна мазилка на минерална основа *Цена за брой Предназначение: Структур

Структурна мазилка POWER MIX ТЕРАЗИД 25кг

Структурна фина защитно-декоративна мазилка за външни и вътрешни стени и тавани *Цена за брой

Декоративна мозаечна мазилка DECORA ТЕРАЗИД

Готова пастообразна смес за направата на защитно-декоративни мазилки *Цена за брой Предн

Силиконова мазилка Baumit SILICON TOP 25кг

Силиконова мазилка с универсално приложение *Цена за брой Предназначение: Универсална па

Фасадна мазилка ТРАВЕРТИНО 25 кг

Декоративна фасадна мазилка с ефекта на камък ТРАВЕРТИН *Цена за брой Предназначение: Т

Фасадна мазилка Полимерна SMART LINE

Полимерна фасадна мазилка / Акрилатна паропропусклива мазилка *Цена за брой Предназначение

Благородна суха влачена мазилка Thrakon DEC 425-2мм структура

Благородна суха мазилка ТРАКОН ДЕК 425-2мм влачена структура *Цена за брой Приложение: Бял

Фасадна мазилка SMART LINE COMBO TERAZID

Силикон-модифицирана фасадна мазилка / Акрилатна паропропусклива мазилка *Цена за брой П