Марки
интериорни и екстериорни бои
алкидни/акрилни бои, лакове, акрилен спрей,
грундове
декоративни мазилки
добавки, оцветители, консерванти, импрегнанти
силикони, полиуретани, лепила, чистители
цвят
опаковка л
структура на зърното
Цена
 лв.
 лв.

ДЕКОРАТИВНИ МАЗИЛКИ

Фасадните мазилки, подобно на повечето интериорни и екстериорни покрития, се отнасят към т.нар. защитно-декоративни покрития. Това означава, че те не само трябва да придават естетичен вид на сградата, но и да ограничават максимално въздействието на разрушаващите я фактори на външната среда. Много често фасадите носят белези от атмосферни влияния, от биологични въздействия, както и от промишлено и урбанистично замърсяване на околната среда. Характеристиките на избраното покритие трябва да дават адекватен отговор на специфичните условия, при които ще се експлоатира покритието, така че да се избегнат нежелателни ефекти. 

По адхезия, еластичност и устойчивост на механични деформации, мазилките на основа на висококачествени акрилни полимери, нямат конкуренция. Но те отстъпват на минералните по паропроницаемост и освен това са горими, поради което за използването им на места, където е възможно голямо нагряване, се налагат някои ограничения.
Фасадните силикатни мазилки, въз основа на “течно” стъкло, се предлагат като готова за употреба смес и могат да се прилагат за всички видове минерални основи, както и върху стари, подходящо обработени силикат покрития. Те се характеризират с много висока паропропускливост, но по отношение на декоративните им качества трябва да се спомене, че цветовата гама е ограничена. Силикатните мазилки се използват винаги след грундиране със силикатен грунд.
Най-голям срок на експлоатация, прекрасна паропроницаемост и в същото време водоотблъскващи свойства, както и устойчивост на замърсяване, имат силиконовите мазилки. Затова се препоръчва прилагането пти отговорни проекти, както и при реставрация на сгради Те се прилагат върху всички видове минерални основи и върху стари дисперсни покрития, като изискват предварително обработване на основата със силиконови грундове. 

Интересна разновидност на силиконовите мазилки са силоксановите – на основа силиконови полимери, съдържащи силициев хидрид. Те се характеризират с много добри водоотблъскващи свойства и висока атмосферна и UV устойчивост. Уникално свойство на силоксана е да унищожава следите от органични замърсители по повърхността си. 
С усъвършенстването на производствените технологии, започва предлагането и на комбинирани видове мазилки, които използват за основа два или повече от изброените материали, като резултатът е опримизиране на свойствата на готовия продукт. Примери за такива са силикон-силикатните и силикон-акрилатните мазилки.

Филтри
Дата (ново към старо)
ПРОМО! 10 х Полимерна SMART LINE или Силикон-модифицирана SMART LINE COMBO + подарък 1xG-33 , цени 690-890лв. за 10 броя

При закупуване на 10 броя SMART LINE/полимерна, 25 кг/ или SMART LINE COMBO/силикон-модифициран

Благородна суха влачена мазилка Thrakon DEC 425-2мм структура

Благородна суха мазилка ТРАКОН ДЕК 425-2мм влачена структура Приложение: Бяла суха благородна

Фасадна мазилка Полимерна SMART LINE и Силикон-модифицирана SMART LINE COMBO - цени от 69.00 лв. за брой

Полимерна фасадна мазилка / Акрилатна паропропусклива мазилка Предназначение: SMART LINE е готов

Фасадна мазилка ТРАВЕРТИНО 25 кг

Декоративна фасадна мазилка с ефекта на камък ТРАВЕРТИН Предназначение: Травертино е фасадна м

Силиконова мазилка Баумит СиликонТоп 25 кг

Силиконова мазилка с универсално приложение Предназначение: Универсална пастообразна мазилка н

Декоративна мозаечна мазилка DECORA ТЕРАЗИД 10 кг - цени от 36.75 лв. за брой

Готова пастообразна смес за направата на защитно-декоративни мазилки Предназначение: ДЕКОРА

Структурна мазилка POWER MIX ТЕРАЗИД 25 кг

Структурна фина защитно-декоративна мазилка за външни и вътрешни стени и тавани Предназначение:

Структурна мазилка POWER MIX (PORTLAND) ТЕРАЗИД 25 кг

Бяла суха структурна мазилка на минерална основа Предназначение: Структурна мазилка ПАУЪР МИ