[Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас

Универсална PU пяна за пистолет Tekapur Standard, ТКК

 • Марка: TKK
 • Кат. номер:34199

Еднокомпонентен пистолетен полиуретанов уплътнител и лепило Тekapur Standard gun grade 750 мл, ТКК

*Цена за брой

 

 

Предназначение:

Tekapur Standard gun grade е еднокомпонентна полиуретанова пяна за пистолет с универсално приложение, втвърдяваща се окончателно с помощта на околната влага от въздуха. Полиуретановата пяна Tekapur Standard gun grade осигурява добра шумо- и топлоизолация. Има добра адхезия към повечето строителни материали: дърво, бетон, газобетон, тухли, метал и алуминий, но не прилепва към полиетилен, силикон и тефлон.В строителството се използва за уплътняване, запълване, изолация, лепене, монтаж и вграждане на рамки на прозорци и каси на врати. Използва се и за топлоизолация на водопроводни инсталации и отоплителни системи, фиксиране на електроинсталации, вентилационни системи и др. Осигурява бързо запълване и уплътняване за защита от студ, течение и шум. По време на работата трябва да се има предвид, че след нанасянето на пяната нейният обем се увеличава с 30–50%.

 

 

Свойства, характеристики, технически параметри:

 • Отлична адхезия
 • Прецизно дозиране, водещо до по-нисък разход
 • Точна дозировка
 • Ниска разходна норма
 • Добра звуко и топло изолация
 • Без излив и капене от дюзата на пистолета
 • Устойчива на  неблагоприятни атмосферни условия, влага, пара
 • Лесни манипулации и работа
 • Бърза смяна на флакона
 • Teмпературна устойчивост: от -40°C до +90°C
 • Работна температура: мин. +5°C (повърхност), 20–25°C (флакон)
 • Плътност на пяната: 16–18 кг/м3
 • Време за стягане FEICA OCF TM 1014 5–10 мин.
 • Време за рязане FEICA OCF TM 1005 20–25 мин.
 • Време за втвърдяване 1,5–5 часа, в зависимост от температурата и влагата
 • Опаковка: аерозолен флакон 750 мл
 • Техническа карта


Инструкции за употреба: Основите трябва да бъдат чисти, без прах, мазнини и други замърсявания. Сухите и порьозни основи се навлажняват с вода. Съдържанието на флакона трябва да бъде със стайна температура. Ако флаконът е по-студен, поставете го за около 20 минути в топла вода, най-много 40°C. Преди употреба обърнете флакона с вентила надолу и го разклатете добре. След това го завинтете на пистолета и задръжте спусъка натиснат около 2 секунди, така че пистолетът да се напълни с пяна. В хода на работата флаконът винаги трябва да е обърнат надолу. При натискане на спусъка пяната започва да изтича. Желаното количество пяна на изхода се регулира с винта на задната страна на пистолета. При смяна на флакона разклатете добре новия флакон, отстранете изразходвания празен флакон и незабавно го заменете с новия; в противен случай пяната в адаптера на пистолета може да се втвърди. Втвърдената пяна по дюзата на пистолета се отстранява с механични средства. При кратковременни прекъсвания на работата завинтвайте винта отзад на пистолета и оставяйте флакона завинтен към пистолета. Флаконът трябва да бъде под налягане и пълен поне наполовина, за да не се стигне до втвърдяване на пяната в пистолета. При по-дълготрайни прекъсвания на работата почиствайте пистолета с почистващия препарат Tekapur Cleaner. По време на работата трябва да се има предвид, че след нанасянето на пяната нейният обем се увеличава с 30–50%. При запълване на отвори, по-големи от 5 см, нанасянето става на слоеве. Вторият слой се нанася след втвърдяването на първия. Втвърдяването може да се ускори, като пяната се напръска с вода. Втвърдената пяна трябва да се предпазва от УВ лъчи. Когато пяната се втвърди, се изрязва с остър нож. След това можете да започнете довършителните работи – да я покриете с гипсова замазка, подходяща уплътнителна маса, да я облепите, боядисате и т.н. Ако не сте изразходвали целия флакон, почистете вентила с почистващия препарат Tekapur Cleaner. Втвърдената пяна може да бъде отстранена само с механични средства.

 

Доставка +

*За нестандартни (извънгабаритни пратки) за България и доставки за чужбина:

ЦЕНА ЗА НАЧИН НА ДОСТАВКАДОПЪЛНИТЕЛНО УТОЧНЯВАНЕ

*За всички стандартни поръчки:

за България:

 •  до Офис на Еконт,
 •  до Адрес с Еконт 

За гр. Бургас-

допълнителни опции:

 • Получаване В Магазин

     „ Болгарика“, Бургас

 • Доставка ДО ОБЕКТ

За р-н Бургас-

допълнителна опция:

 

 • Доставка ДО ОБЕКТ

*Възможност за изпращане и с други куриери 

*Палетни пратки:

Палет с основа 120 на 80 см, височина до 100 см и тегло до 800 кг

Брой палети Тарифно тегло на пратката
1 карго палет до 500 кг
1 карго палет до 800 кг

*Доставки не се извършват в почивните дни и официалните празници

*Поръчки, направени след 15:00 часа, се обработват на следващия ден.

Винаги търсим най-изгодното и удобно за вас решение!

Актуализации +

* Поради бързо променящите се пазарни условия, запазваме правото за промяна на цените при поръчки, условията и цените за доставка, след допълнителен  коментар с клиентите!

В случай, че вече сте направили поръчка, ще се свържем с Вас на посоченият от Вас телефонен номер или E-mail за да уточним всички детайли.

Поради същите причини, някои от поръчките може да не се изпълняват своевременно,  да се удължи срока на доставката или цената за доставка междувременно да е променена от куриера.

*Ако се интересувате от артикул, който е със скрита цена в магазина ни, молим, направете запитване. Липсващата цена не е индикация, че не го предлагаме. Може продукта да е с временен дефицит, да не е с постоянни наличности при нас, или цената му да по-висока, отколкото смятаме за разумно и очакваме евентуални корекции.

* За информация, не се притеснявайте да се свържете с нас на:

0878503400 (9.00-17.00) ,  info@bolgarica.com

или  контактната  форма  на  www.bolgarica.com

 

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки в сайта могат да бъдат променяни без предизвестие. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристиките му. Всички цени в сайта са в български лева и с начислено ДДС 20%.

 

 

РАЗЛИЧЕН 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ НАШАТА СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ

вземи сега