Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Винилови фасадни облицовки- САЙДИНГ и СОФИТ  

Винилови фасадни облицовки- САЙДИНГ и СОФИТ  

1 септември 2021
 • Сподели:

Виниловият сайдинг е чудесно решение за фасади на сгради. Изглежда страхотно и е много издръжлив,  осигуряващ дългогодишна употреба. Устойчив е към променящите се метеорологични условия и не изисква допълнителни поддръжка или освежаване през целия експлоатационен живот. Софитите са функционално, практично  допълнение, което предпазва вашия дом и неговите структурни компоненти от повреда. Софитите са разположени под надвесите на сградите и покриват гредите, предпазвайки ги от влага и атмосферни влияния, вредители като прилепи, птици, стършели, пчели, оси и катерици извън тавана и гредите. Софитните вентилационни отвори позволяват циркулацията на свеж въздух, което предотвратява образуването на мухъл и плесени, и предпазва дървените части от гниене.

 Покривайки долната страна на вашите надвеси, софитите добавят естетическа привлекателност, придават чистота и завършен вид на дома ви.

 

Продължете да четете, за да научите повече за това как можете да се възползвате от инсталирането на винилови софити  и сайдинги във вашия дом.

 

САЙДИНГ СИСТЕМА

 

САЙДИНГ СИСТЕМА MAX-3

Системата MAX-3 помага за създаването на естетически приятна фасада. Панелите от колекцията Nature са направени с технология та на термичен печат. Благодарение на тази техника панелите са с висока устойчивост на механични повреди и слънчева светлина. Приличат на естествено дърво. Най -новите цветове, Winchester Oak и Honey Oak, са направени с помощта

Termodruk 2, технология за термичен печат. Поради това, дървената плоча на сайдинга е още по- разнообразна и интересна, без повтарящ се ефект.

Системните панели MAX-3 са произведени с помощта на MAX- 3 Технология за тройно екструдиране, те се характеризират с невероятнаустойчивост на механични повреди, присъщасамо на  метален сайдинг, както и с нисък коефициент на линейно разширение, което осигурява висока устойчивост на ниски и високитемператури. В същото време, за разлика от металните покрития, системата MAX- 3 е удобена и лесена за инсталиране и не корозира по време на употреба, не се бели, не потъмнява и не изисква специални грижи.Първият слой гарантира ограничено линейно разширение- стабилност на формата и помага при извършване на монтаж, независимо от температурата на околния въздух. Вторият слой осигурява на панелите повишена устойчивост от механични повреди.Третият слой е отговорен за устойчивостта на климатични влияния и в частност- за UV устойчивостта. Притежава структура, която ограничава замърсяването на панела, като по този начин се гарантира отличен външен вид на фасадата в продължение на много години.Панелите от серията Nature с термична печатна технология. Изглеждат като естествено дърво.

 

 

 

СИСТЕМНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗА MAX-3

 

 

САЙДИНГ СИСТЕМА- VIFRONT UNICOLOR

Unicolor е най– популярната серия, предлагаща еднакви цветове, които са ефектни както за традиционни сгради, така и за за модерни, прости конструкции.  Лесна и бърза инсталация, не се нуждае от поддръжка или боядисване, лесна за поддържане.    

 

СИСТЕМНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗА VIFRONT UNICOLOR

 

                             

               

САЙДИНГ ИНСТАЛАЦИЯ

 

 

   

СОФИТИ

Софитът изпълнява едновременно две основни функции- да осигури вентилация на подпокривното пространство и да придаде на фасадата красота и завършен вид. Вентилация на подпокривното пространство е необходима за увеличаване на експлоатационния живот на покрива и срещу влага и мухъл.

Софитите изработени от винил представляват панели, които се монтират върху дървени или метални профили под тавана и се свързват помежду си с помощта на заключващ ръб. Благодарение на това, панелите са лесни за инсталиране, прилепват плътно един до друг като крепежните винтове остават скрити.

По форма софитите приличат на ламперия, но са направени от същия полимер, като виниловия сайдинг. Основната разлика на виниловите софити от другите декоративни панели, за облицовка на стрехи е, че има и вариант с перфорация, което позволява по-добра въздушна циркулация. Благодарение на вентилацията подпокривните пространства не страдат от влага и мухъл.

                                 ПЕРФОРИРАН СОФИТ                                             ПЛЪТЕН (ТВЪРД) СОФИТ

Перфорираните софити се използват за обшиване на изпъкналите части по фасадите: стрехи, корнизи, фронтони, козирки и др. Също така те са идеални за облицоване на тавана на верандата, или беседка в градината или навеса на барбекюто. Поради циркулация на въздуха в отвореното пространство, в продължение на много години повърхността ще изглежда добре и няма да се нуждае от ремонт.

Неперфорираните софити се използват и за облицовка на таваните на вътрешни помещения. Предимствата от използването на винилен софит в строителството са механичната якост, устойчивост на удар и нараняване, а така също и на въздействието на околната среда. Винилните софити не горят, не променят цвета си на пряка слънчева светлина, не поемат влага, и сградата изглежда като нова за дълго време. Универсални са и могат да бъдат използвани както за обшиване на стрехи, тераси и на подпокривно пространство, така и за облицоване на тавани вътре в помещенията. Благодарение на широка гама от цветове, те могат да бъдат комбинирани с всички видове довършителни материали, като дават свобода на фантазията.

СИСТЕМНИ ЕЛЕМЕНТИ ЗА СОФИТ

 

Поддържат се лесно и не изискват боядисване или лакиране.  За възстановяване на първоначалния им вид от време на време е достатъчно да се измиват с вода и препарат.

Биологичн стабилни са и за разлика от дървените облицовъчни материали, виниловия софит не мухлясва и не се влияе от гъбички.

Инсталацията може да се направи по всяко време на годината, бързо,удобно и лесно.

Софитите, изработени от винил са незапалими и нетоксичени, могат да бъдат използвани в сгради със специални изисквания за противопожарна безопасност и устойчивост на агресивни среди (бензиностанции, сервизи, болници).

Лекотата им е сериозно предимство  при обновяване на стари сгради, с конструкция, която не може да понесе допълнителна тежест, което не може да се избегне при използване традиционни материали.

 

    

               

 

Панелите и завършващите елементи са напълно водоустойчиви. Продуктите са изработени от напълно рециклируеми  термопласти.В производството се  използват рециклирани материали. В зависимост от продукта,теглото на рециклируемите материали е до 80% от общото количество. Продуктите са изключително издръжливи. Животът им е от 10 дори до 50 години. С устойчивост на различни външни фактори, тяхното въздействие върху околната среда е значително по- малка от продуктите, които изискват по- честа подмяна, предизвикваща допълнително  натоварване откъм суровини, материали, енергия и генериране на отпадъци. Няма нужда от поддръжка през целия и живот и не са необходими допълнителни химикали (бои, консерванти и т.н.), без вреда за околната среда. Облицовките осигуряват подходяща вентилация на фасадата и я защитават срещу влага. В сравнение с други вентилирани фасади, тези облицовки подобряват ефективността при отопление насградата и намаляват разхода на горива за отопление

Продуктите са безопасни за здравето. Не съдържат вредни вещества (олово или кадмий) и не отделят летливи органични съединения. Пластмасите съдържат минерални пълнители и добавки, получени от възобновяеми източници и суровини, което намалява въглеродния отпечатък с до 40% в сравнение с продукти, изработени само от синтетични полимери.

 

 

Съхранение и монтаж

 • Профилите трябва да се съхраняват в закрити помещения върху суха, плоска и стабилна повърхност, така, че да няма пряк контакт със земята, в хоризонтално положение, при температура не по-висока от 60°C, без да се излагат на пряка слънчева светлина, така, че да имат опорна точка по цялата си дължина. В купчината не трябва да има повече от 10-12 опаковки, подредени една върху друга.
 • Профилите да се транспортират в хоризонтална позиция, при температура не по-висока от 60°C.
 • Преди монтажа разопаковайте продукта и сравнете цветовете. Допустими са минимални разлики в нюансите.
 • За обработката на профилите използвайте конвенционални дърводелски инструменти за рязане или пробиване. Трябва да се използват триони с дребни зъби; механичните инструменти за обработката трябва да се използват със същите или по-високи скорости, като при обработването на дърво.
 • Естествената и неотменимата черта на PVC материал е промяна на размерите под въздействието на различни температури. Профилите могат да променят дължината си на част от 1 м с 0,7 мм със всеки 10°C разлка на температурите.
 • Профилите трябва да се монтират при температура на околността между 5°C и 30°C. Преди монтажа трябва да се сезонират профилите за 2-3 часана мястото на инсталирането, така че профилът да има възможност да изравни температурата с температурата на околността.
 • При монтаж на панелите никога да не се завинтват винтовете до самия край, тоест така, че главата да докосва директно повърхността на панела - това може да ограничава възможността за експансия / свиване на профила. Запазете малко разстояние между повърхността на панела и долната
  повърхност на главата на винта, така, че да може да се движи панела хоризонтално след неговото завинтване към летвите.
 • Панелите и первазите може да се почистват от време на време с разтвор на домашен детергент с температура не по-висока от 40°C. Не използвайте разтворители или подобни агресивни
  и корозивни течности. Изплакнете с чиста вода след измиването.
 • СПАЗВАЙТЕ СТЪПКИТЕ И ИНСТРУКЦИИТЕ ЗА ИНСТАЛАЦИЯ:
 1. Монтаж на носеща конструкция.
 2. Монтаж на перваз SV(P)-15 / SV(P)-15,5.
 3. Монтаж на панелите. Внимание! Необходимо е да се спазят дилатационни междини.
 4. Винтът се завива в средата на монтажния отвор.
 5. Панелите с вентилация и без монтираме променливо за да се спази подходяща вентилация на повърхността на покрива.
 6. Монтаж на панели със скрита вентилация.
 7. Панелите с цветове: златен дъб, орех и бял могат да се монтират по места изложени на директнa слънчева светлина до 1 м дължина.
 8. Осветление.
  Ако използвате халогенова светлина, не забравяйте да оставите вентилационно пространство мин. 120 мм. под покрива, над източника на светлината. Не се отнася до осветление LED.

 

Надяваме се тази статия да ви помогне да изберете правилния дизайн на софит и сайдинг за следващия си строителен или ремонтен проект.Ако имате въпроси или коментари, пишете ни по всяко време или се обадете на публикувания телефон. Ще се радваме да ви помогнем с консултации и правилен избор.

Reviews of bolgarica.com