Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
PVC стенни  облицовки - стилно, практично, бюджетно и хигиенично решение

PVC стенни облицовки - стилно, практично, бюджетно и хигиенично решение

10 октомври 2021
  • Сподели:

Има много предимства от използването на с PVC облицовките в сравнение с другите методи на облицоване, които правят ламперията чудесен кандидат при ремонта на вашата баня,антре или кухня. Стенните панели, въпреки че външният вид не изглежда пластмасов, всъщност са изработени от PVC, устойчиви на износване и за разлика от плочките няма да се счупят или напукат при удар, те са здрави и гъвкави, което прави лесно монтиране, поддръжка и видимо по -лесно почистване! Едно от основните предимства, които ламперията носи, не е нужно фугиране, следователно няма къде да расте мухъл, мръсотия да се събере и микроби да се размножават, което го прави изключително хигиеничен и по- чист изглеждащ избор.

баня  баня

Поради  чистата и гладка повърхност на материала на стенните панели  те запазват хигиеничният и свеж вид целия и живот.

За да се избегне натрупването на мръсотия в баня или кухненски бокс, един от методите е да се гарантира, че повърхностите са лесни за изтриване и няма места на които да се развиват микробите. Панелните повърхности са устойчиви на бактериален растеж и следователно правят предпочитан избор при борбата с всички хигиенни проблеми. Гладките повърхности са много по- лесни за почистване, което прави ламперията по -хигиенична, когато я поставяте в кухнята и банята, за разлика от по -традиционните повърхности като плочки и боядисана мазилка.

  кухня    хол    

Благодарение на PVC  панелите от сериите MOTIVO  250Q, MODERN, MARMINO, BEST WOOD ,BASIC, CLASSICи FEELING  на VOX PROFILE ще получите невероятни резултати без значителни финансови разходи или професионална помощ- вие сами и бързо можете да извършите метаморфозата на помещенията и сами. Декоративната стена е лесна за инсталиране: може да бъде залепена директно към стената, може да бъде закована, оскобена или завинтвана върху дървена рамка, прикрепена към стената. PVC стенните декоративни панели сае перфектна алтернатива на тапети, бои и мазилки.

Безспорно предимство е, че цялостната инсталация не изисква време почистване, а помещението може да се използва веднага след приключване на монтажа. Нещо повече, декоративната стена е влагоустойчива, лесна за поддържане чиста и преди всичко не изисква поддръжка. Благодарение на тези функции, декоративните PVC облицовки може да се използват и в зоните, изложени на вода и влага, като кухни и бани.

Нашите PVC панели за баня могат да изглеждат еднакво добре във вашата душ кабина, както и около цялата ви баня или мокро помещение. Без нужда от фугиране, нашите стенни панели създават безпроблемно покритие без страховити плесенясали стени. И със стая, в която може да се види натрупване на много вода и конденз, вие можете да поддържате панелите си чисти и сухи и няма да ви отнеме твърде много време за поддръжка.

Повърхността на декоративната стена на сериите MOTIVO е 2,7 m². В резултат на това можете да получите интересен и оригинален ефект върху стената. Избраните декори имат осезаема текстура, която засилва ефекта на декора.

 

хол     хол

Как да изберем PVC стенни панели?

Време е за нова баня, освежаване на кухнята или добавяне на стена с функции?

Откъде да започнетете при избора на стенни панели? Има толкова много цветове и стилове, от които да избирате. Това е много по- лесно, отколкото си мислите, ако последвате стъпките които да стеснят избора ви и да ви помогнат да визуализирате вашата перфектна нова стая.

Цвят?– Обмислете добре цветната тема  свързана с функцията на стаята при проектирането си. Съобразете с мебелите и допълненията,които ще поставите в стаята...

Текстура, цвят, 3D  визия или декоративен модел?- Може да решите цялото помещение в един цвят, в контрастни цветова на прилежащи или противоположни стени, дизайн на единична стена  за открояване, комбинация от текстури или форми с характерни елементи...

Завършване ?- Гланц, висок гланц или матово покритие за стените ви? Това често се пренебрегва, но може значително да промени външния вид на вашата стая по отношение на светлите и отразяващи повърхности.

Размер на панела?– Има гама от размери, като всеки е съдаден с  цел и ползи- 100 мм, 250 мм, 1000 мм...

антре   спалня

 

 

Как да измерите PVC панелите?

 Измерете всяка стена поотделно и скицирайте етажен план, както е посочено по-долу.

измерване

Измерете дължината и височината на стена А в мм, повторете процеса за останалите стени.

измерване

Ширината на панела се отнася до видимата отпечатана страна.

измерване

Средната височина на тавана е около 2400 мм, панелът е широк 250 мм.  Разделете дължината на стена А на ширината на избрания от вас панел, така че в този случай това ще бъде 2000 /250 = 8 панела

измерване

Когато снемете своите размери, моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти, ние ще се радваме да направим нужните иозчисления, да ви посъветваме за подходящи дизайни и да предложим насоки за монтаж.

 

Как се монтират стенни PVC панели?Кой метод да изберем?

монтаж

Всичките стенни панели имат вградена система от езици и канали, за блокиране за блокиране на водата и създаване на равно покритие.

Панелите  могат да бъдат инсталирани по няколко метода. Обърнете внимание, че методът на инсталиране е личен избор и предпочитание. Изберете най- добрия метод, който да отговаря на вашия конкретен ремонт

 

Бърз монтаж

Панелите се монтират един към друг  със съединение с език и жлеб, което придава изравнено покритие, което е 100% водоустойчиво, пасва на съществуващи плочки или всякаква равна повърхност, за да създаде перфектно равна стена, която не изисква почти никаква поддръжка ... и без мухъл.

Вашата баня, спалня или функционална стена могат да бъдат облицовани само за част от времето на традиционните плочки и мокри процеси.

Прочетете нашите ръководства за съвети за монтаж и екипът ни за поддръжка винаги е на разположение, за да предложи практически насоки по време на фазите на планиране, изграждане и след инсталиране.

Препоръчителни инструменти

-Ръчен трион, модел за чисто изрязване  с фино зъбно острие

-Ролетка и молив

-Макетен нож за изрязване на криви или шарки, за перфектно чисто изрязване

* Уверете се, че използвате стабилна равна повърхност при рязане

-Циркулярен трион или трион- Могат да се използват и двете, но острието често може да даде груб разрез, така че първо тествайте.

-Пистолет за лепило

-Лепило (трябва да е без разтворители)

-Силикон

-Щифтове, скоби или винтове (ако се използват при монтаж)

-Нивелир

 

Монтаж на панелите

 

ИЗМЕРВАНЕ

Измерете височината и ширината на зоната, където възнамерявате да поставите панелите.

 

РАЗРЕЗ

Прехвърлете измерванията към панела (панелите) и маркирайте линията на изрязване. Винаги изрязвайте панела с лицето нагоре. Нарежете панела с фино назъбен трион, а PVC панелът се реже лесно, което го прави бърз процес. След изрязване е препоръчително да прокарате малко шкурка по разреза, за да премахнете излишъка и да осигурите гладко покритие.

 

НАПАСВАНЕ

Ако се монтира на ъгъл, започнете с фиксиране на вътрешна ъглова облицовка. Тази облицовка ще даде чиста водоустойчива фуга с минимални усилия. Закрепете облицовката с лепило, уплътнител или крепежни елементи в зависимост от стената. Панелите могат да се редят както вертикално,така и хоризонтално, в зависимост от желаната визия и въздействие. Монтирайте панелите от ляво надясно.

 

МОНТАЖ  ВЪРХУ ПЛОЧКИ

Нанесете лепило или уплътнител върху задната част на панела, като използвате зигзаг модел с перли от приблизително 10 мм. Количеството лепило, което нанасяте, ще зависи от това колко плоска е стената ви.

 

МОНТИРАНЕ ВЪРХУ  ГИПСОКАРТОН  ИЛИ ДЪРВЕНА РАМКА

Можете да използвате лепило/уплътнител или щифтове/скоби в зависимост от предпочитанията

 

Поставете фина перла с уплътнител към ръба, който възнамерявате да поставите във вътрешната облицовка на ъгъла. Поставете долния ъгъл на панела в тапицерията под ъгъл, който позволява позициониране, без да докосвате стената. Избутайте остатъка от ръба на панела в тапицерията, за да осигурите добро прилягане. След това с равномерно движение натиснете панела към стената. Проверете за ниво и ако е правилно, приложете твърд натиск, за да залепите панела към стената.

Повторете процеса с останалия панел (и), като се уверите, че панелът е правилния и е подходящ, преди да приложите натиск.

 

ЛЕПИЛО И СИЛИКОН 

По- голямата част от стенните панели обикновено се монтират директно върху измазана стена или таван или директно върху плочки. За да спестите време и бъркотия, панелите могат да се монтират и директно върху керамични плочки със силикон. Ако отивате върху пореста повърхност, например мазилка, препоръчваме да използвате лепило без разтворители .

 

ЛЕПИЛА, ЩИФТОВЕ, ВИНТОВЕ ИЛИ СКОБИ

Можете да фиксирате, завинтвате или закопчавате панелите от двете страни на дъските, където е разположена системата за блокиране на езика и жлеба (щифтовете ще бъдат скрити, след като друг панел се постави на място), това ще държи панелите на място, докато лепилото изсъхне.

 

МОНТАЖ НА ТАВАННИ ПАНЕЛИ

СЪВЕТ: Преди да отрежете панелите по дължина, измерете ширината на тавана. Ако инсталирате панел със сребърна характеристика, може да се наложи да отрежете първия и последния панел по дължината му, за да постигнете „балансиран“ вид. Това ще избегне завършването с тънка лента, когато дойдете до момента да монтирате крайния панел.

Измерете дължината на вашия таван с помощта на рулетката и я прехвърлете върху панела, като маркирате права линия над нея с молив. Нарежете по размер с триона.

Отстранете защитното фолио от предната част на панела.

Поставете обилно количество лепило/ уплътнител на гърба на панела и го закрепете към тавана си с помощта на винтовете, скобите или щифтовете през езика на панела приблизително на всеки 30 см.

Повторете процеса за всеки панел, като ги притиснете здраво заедно, като използвате профила на езика и канала за чист завършек.

За да отрежете ръба на тавана си, можете да използвате квадрант, покритие или крайни капачки.

СЪВЕТ: Покритието е по- лесно, като премахнете устната от гърба с макетен нож. Прикрепете директно към тавана и стената, като използвате комбинация от силикон и двустранна лента (прокарайте силиконова перличка по стената и поставете двустранната лента към ръба на тапицерията, която ще залепне към тавана). Двустранната лента държи тапицерията на място, докато силиконът залепва.

 

ЗАВЪРШВАНЕ

За да отрежете около прозорец, използвайте външен твърд ъгъл. Нагласете ъглите и фиксирайте с помощта на комбинация от двустранна лента и силикон.

Первазът може да се използва за чист завършек на нивото на пода.

Крайните капачки могат да се използват, ако сте облицовали стените само частично, за чист вертикален или хоризонтален завършек.

„H“ Профилите могат да се използват, ако искате да съедините панелите заедно (за удължаване на дължината или създаване на ефект).

 

КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ПВЦ ДОПЪЛНЕНИЯТА

Оформлението на вашата стая ще определи вида и количеството завършващи профилни ламели, от които се нуждаете. Например, ако монтирате панели в цялата си стая, бихме препоръчали четири вътрешни ъглови облицовъчни профила.

Фактори, които трябва да се вземат предвид…

-колко вътрешни ъгли има?

-Колко външни ъгли?

-Имате ли прозорец (и)?

Като пример. Ако стаята ви има четири вътрешни ъгъла, два външни ъгъла, прозорец и монтирате таванни панели,

ще са ви нужни:

4 X вътрешна ъглова облицовка

2 X външна ъглова облицовка

2 X твърд ъгъл 

4 X покритие 

Оформлението на стаята определя броя и вида на завършващите елементи, от които се нуждаете.

Цвят на завършващите профили ?

Изборът на панел ще ви насочи към избор на цвета на профилите. Това наистина се свежда до личните предпочитания и естетиката на дизайна, с която работите. Нашият съвет е, когато избирате цвета на облицовката, използвайте същия цвят в цялата стая, но ако желанието ви е да сложите контрастни елементи или елементи близки до цветова организация на мебелировка може да го направите според вкуса си.

В PVC можете да избирате между бяло, черно или сребристо. Има и вариант с алуминий, който може да се обмисли. Има и универсален профил B6 в широка гама от цветове.

 

ЛЕСНО ЗА ПОДДРЪЖКА

Топла сапунена вода е всичко, от което се нуждаете, без търкане, без белина.

Когато съберете всички предимства на облицовката на стени- лесен монтаж, лесна за почистване, стерилност/хигиена, дълготрайност и износоустойчивост, огнеупорни, екологични и естетически приятни, можете да създадете идеалните си зони за живеене, независимо дали това е в банята /мокра стая, кухня или стена.

 

ПОЧИСТВАНЕ И ПОДДРЪЖКА

  • Неабразивна кърпа, за предпочитане кърпа от микрофибър
  • Топла вода
  • Сапунена вода

Седмично се препоръчва цялостно почистване. Когато започнете да почиствате, PVC ламперията може лесно да я избършете с помощта на топла сапунена вода, тъй като няма неравни повърхности или ръбове (нашите панели са приравнени). Добър навик е да обхващате колкото можете по -голяма площ. Оставете време водата да попие във всякакви следи или петна по панелите (изчакайте 2- 3 минути), след което започнете да отстранявате сапуна с прясна топла вода. След като приключите този процес, подсушете панела (ите) си със суха кърпа от микрофибър, за да придадете покритие без ивици. Впоследствие не остава нищо,което да е магнит за замърсяване, мухъл и бактерии. Предупреждение- не избелвайте и не използвайте абразивни почистващи препарати върху панелите, тъй като това ще повреди панелите с течение на времето, всичко, от което се нуждаят, е топла сапунена вода, която да се поддържа и почиства старателно.

Тъй като нашите стенни панели са оборудвани с проста система за блокиране на езици и канали, ще откриете, че завършването на панелите осигурява гладък слой, който лесно можете да избършете със сапунена вода. И без значение къде сте избрали да поставите панели, независимо дали става дума за баня, кухня, коридор, спалня или стая за игра, вашите панели ще изглеждат свежи и добре поддържани през следващите години.

Reviews of bolgarica.com