Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Необходимите инструменти за всеки майстор и за всеки дом - 2

Необходимите инструменти за всеки майстор и за всеки дом - 2

14 август 2022
 • Сподели:

...Да продължим със списъка:)

Шлайф

Шлифовъчната машина е предмет, който може да се разглежда като лукс. Шлифовъчните машини са за премахване на ръба от дървото, така че да не се надрасква и да разкрива красотата на зърното. Това е не само естетически проблем, тъй като шлайфаното дърво винаги ще изглежда по-добре от грубото дърво. Това е чисто проблем за безопасността. Необработеното дърво около къщата ще ви даде порязвания и трески. Можете да шлайфате дърво на ръка, но това ще отнеме вечно. Ако правите някакъв голям проект, който включва парчета дърво, ще ви трябва шлифовъчна машина, за предпочитане безжична.

Шлайф ръчен за стени и тавани с/без дръжка HARDY Шлайф ръчен за стени и тавани с дръжка HARDY

 

Ъглошлайф пневматичен G506 GROSS   Шкурка Велкро диск Ø225/Р120- Р220 Шкурка ролка P40 - P320 Smirdex

Пистолет- апликатор за уплътнители пени и силикони

Пистолетът, предназначен за монтажна пяна, се използва за отделяне на определено количество полиуретанов пенообразен уплътнител и поставянето му на определено място-  каси за врати, пластмасови рамки, первази, шевове, дупки, пукнатини. Предимствата на пистолета в сравнение с използването на конвенционален сдпрей са: Потреблението на пяна е почти 3 пъти по-малко, което се дължи на по-точна дозировка. Пяната се полага по-икономично, което не води до влошаване на качеството на шева. Много по-удобно се да работи с пистолет, отколкото ръчно. Спусъкът се натиска по-гладко, така че не може да се получи освобождаване на пяна в големи количества. Тесният корпус позволява да се достигне до трудно достъпни места. Особено подходящо е използването на пистолет за запечатване на пукнатините в таваните, тъй като използването на стандартен балон за тази цел е много проблематично. Ако се използва висококачествен пистолет, пяната, останала в бутилката, може да се използва отново след известно време. Вентилите на пистолета са в състояние да предотвратят бързото втвърдяване на състава на пяната.

Структурата на пистолетите за пяна включва следните елементи: Като правило тялото е направено от метал, но може да бъде пластмаса; Метална цев с игла; Дръжка със спусък , който отваря изпускателния клапан; Дюза на тръбата; Адаптер, предназначен за флакона с монтажна пяна или миеща течност върху него. Адаптер (редуктор) с клапан/и; Регулиращ винт, който ограничава обхвата на движението на спусъка. С негова помощ се регулира количеството изпуснато от дюзата пяна.

Пистолет за фуги Мортар X7-1000 IRION  Пистолет за PU- пяна METAL LIGHT PLUS IRION      Пистолет за картуш 310 мл Würth BASIC              Пистолет за силикон 750 мл SPARTA                   

Фенерче и лупа

Високозахранваните LED фенери, които се предлагат на пазара, произвеждат много повече светлина от традиционните модели с обикновена крушка. Светодиодите също са с продължителен живот и не се чупят при падане. Фенерът за глава/челникът е изключително полезен, когато имате нужда да работите с двете си ръце.

Бояджийски четки/ валяци

Според предназначението си, четките могат да бъдат плоски, овални, ъглови, кръгли и полукръгли. За боядисване на стени е необходима по-широка плоска четка. Можете също така да използвате валяк за боядисване на вътрешни стени и мазилка.

Правилният избор на   подходящите  инструменти и аксесоари, съобразно боята и повърхността, играе решаваща роля за оптимизацията и визията при грундиране и боядисване. В последните години традиционните естествени влакна са изместени от синтетични и смесени с естествени материали, тъй като  влакната са еластични, осигуряват висока поглъщаемост на боята и равномерно нанасяне.

За качествено изпълнение и добра визия е важно да се спазват следните принципи:

Колкото по- голяма е боядисваната повърхност,толкова по-късо трябва да е влакното на валяка

Колкото по- груба е стената (фасадата), толкова по-дълго трябва да е влакното на валяка

Колкото по- висок е вискозитетът на боята,толкова по-късо трябва да е влакното на валяка

При съмнение, използвайте валяк с по-късо влакно

Преди да използвате валяка за първи път измийте го в сапунена вода или в разтворител, ако валякът е с показател за  бои, съдържащи разтворители.Отстранете водата (разтворителят) от абсорбиращото покритие.Този метод увеличава попиването на боята по валяка и премахва микровлакната, останали при производствения му процес.

Четки, валяци ( иглени, струйни, за бои на водна основа или разредители,за отсичане,ъглови и т.н), телскопични удължители,ванички, решетки, кофи за боя и др бояджийски аксесоари.

Валяк фасаден 250мм Ø48 MTX          ВАЛЯК ЗА ОТСИЧАНЕ Ø30/120 мм, влакно 11 мм +дръжка Ø6 Hardy  

                       

Четка баданарка кръгла ø120 мм Hardy

Маркер

Те са чудесни за маркиране на тъмни повърхности. Ако ползвате молив, може да е трудно да видите отбелязаното, но маркерът предлага плътни линии в различни цветове.

          Маркер за фино маркиране INKZALL Milwaukee  

 

  Молив каменарски HARDY/ HARDEX, 25см   

WD-40

WD-40 може да се прилага за много неща в дома. Той изключително добър за предотвратяване на евентуална корозия. Подходящ е за разхлабване на винтовете, за премахне на пастели от стените и какво ли още не. Списъкът с приложения на WD-40 стига до над 2000 такива, не случайно го описват, като флаконът с хиляди приложения.

Куфари и чанти за съхранение и транспортиране на инструменти

                                         Чанта-колан за инструменти, двойна, 20 джоба, държач за чук MTX   

                       

Стълба

Тя е от съществено значение за вътрешната и външната поддръжка. Неминуемо ще ви трябва, за да почистите прозорци, да режете живи плетове, да боясвате, да почистите паяжини и други подобни.

Разбира се това са само част от инструментите, които всеки опитен майстор трябва да притежава в своето работно куфарче. Както вече казахме с годините и опитът се натрупват все повече умения и инструменти. Списъкът съдържа наистина базовите инструменти, които ще са ви необходими на първо време. В случай, че не притежавате част от тях или консумативи за тях, можете да ги откриете и закупите при нас.

Винтове

  Рапиден винт самопробивен KNAUF TB 25, ТВ35, ТВ45 ММ 1000бр  Винт за гипсофазер KNAUF Vidiwall Ø 3.9/ 22,30,45мм      

Винт за АКВАПАНЕЛ SN25/1000бр, SN 39/ 500 бр, SN 55/ 250 бр  

Дискове

ДИСК ЗА МЕТАЛ GROSS 115,125,230/ 1.0, 1.2, 2.0, 2.5/ 22,2 мм Режещ диск за дърво Sparta ДИСК ДИАМАНТЕН за мокро рязане лазерна перфорация GROSS 

 

Свредла

 

К-т ударни накрайници 33бр.  и свредла 10бр. ,MILWAUKEE Shockwave СВРЕДЛО ЗА МЕТАЛ СТЪПАЛОВИДНО,ТРИСТЕННА ОПАШКА МТХ- цени от 9.10 лв. за брой    СВРЕДЛО SDS+  Ø6, Ø8, Ø10мм двойна спирала MTX  

 

       Свредла за метал Ø 4-12 мм, 338 W ,GROSS        Боркорона за бетон SDS PLUS М22 х 65мм.  MTX  

Регулируема боркорна за гипсокартон Milwaukee, Ø51-178 mm   Комплект диамантени боркорони Milwaukee Diamond Plus 

За повече инструменти, консумативи и повече информация, заповядайте в нашия сайт.

https://www.bolgarica.com/instrumenti-aksesoari-i-lichni-predpazni-sredstva.html

Reviews of bolgarica.com