Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
СТРОИТЕЛНИ ПЛОСКОСТИ
КОНСТРУКЦИИ ЗА ГК
КРЕПЕЖНИ ЕЛЕМЕНТИ
РЕВИЗИИ И ВЕНТИЛАЦИЯ
АРМИРАЩИ МАТЕРИАЛИ
ЕЛЕКТРО
размер мм
диаметър мм
дължина мм
Цена
 лв.
 лв.

ДЮБЕЛИ

Дюбелите са крепежни елементи, които се монтират в отвори с цел закрепване на различни елементи или носещи конструкции към стени и тавани. С тяхна помощ можете да монтирате върху тухла, бетон, гипсокартон, гипсфазер, плоскости, изолация, газобетон и други повърхности. Предлагат се много видове и размери, които да улеснят работата ви с различни материали и повърхности. Закрепянето се осъществява след затягане на винта в дюбела. Намират широко приложение в строителството. 

При нас ще намерите метални дюбели, найлонови дюбели, пластмасови дюбели, химически дюбели, анкерни дюбели, дюбел-пирони, дюбели за бетон, дюбели за газобетон, дюбели за гипсокартон, дюбели за изолация, дюбели за кабелни превръзки, дюбели за кухини, дюбели за окачен таван, дюбели за тухла, универсални дюбели и др.

Запознайте се по-подробно с тях, за да направите правилно избора на дюбели за вашите проекти.

Класически дюбели– подходящи за повечето строителни материали, най-вече за тухла. Класическите дюбели са изработени от специален найлон и се използват с поцинковани винтови. Използват се за бърз монтаж на твърди материали. Навиват се чрез PZ накрайник. При завинтване в дървена плоскост потъва напълно.

Дюбели за бетон и зидария- Висококачествени мултифункционални дюбели за бетон и зидария за прокарване и предварителни инсталации в солидни материали. Тези дюбели могат да се използват с винтове за дърво, двойно резбовани винтове, регулируеми рамкови винтове и дистанциомер.

Универсални дюбели - служат за закрепване в тухла, бетон, окачени тавани и т.н. изработени от висококачествени материали и се поставят предварително във всички видове основни материали. Подходящи са за дърво в комбинация с винтове за дърво. Шийката на дюбела предотвратява възможността от подхлъзване в отвора.

Дюбели за гипсокартон – пластмасови и метални дюбели, които се използват както за монтаж на гипсокартон, така и за довършителни работи. Самонавивани дюбели за гипсокартон. Изключително лесни и практични при употреба, само с едно завъртане се поставят и затягат. С тях безпроблемно се фиксират панели до 5мм, а за по-големи плочи трябва да се вземе по-голям винт.

Найлонови дюбели с вътрешна резба за порести материали- използват се основно за газобетон (YTONG).Вътрешно резбовани дюбели с груба външна резба се използват за поставяне в газобетон. Грубата външна резба осигурява солидно сцепление. Подходящи са за употреба с винтове за дърво, универсални и машинни резбовани винтове, болтове и шпилки. Монтажът им е най-удобен с помощта на инструмент с накрайник KBT. Могат да бъдат инсталирани с помощта на електрическа бормашина или ръчно с подходящия шестостенен ключ.

Дюбел - пирони– дюбел в комплект с винт, за ударен монтаж. Този вид дюбели са предварително сглобени с пироните и готови за инсталиране с помощта на чук. Идеални са за електрически инсталации, скоби и други. Главата на пирона е със специален слот за премахване или адаптиране на анкера. По-широката периферия на пластмасовия дюбел служи като изолационна шайба като по този начин се предотвратя контактната корозия.

Рамкови дюбели– използват се за проходен монтаж, в тухла, бетон. Качествени мултифункционални дюбели с по-дълги разширителни зони за избутване и предварителна инсталация в твърди, перфорирани и кухи основни материали. Силният профил гарантират добро сцепление в порести и нискокачествени материали. Силните крила предотвратяват завъртане и падане от отвора. Подходящи са за дърво и в комбинация с винтове за дърво, двойно резбовани винтове, регулируеми рамкови винтове и други.

Дюбели за плоскости- дюбели за окачени тавани– за монтаж на конструкции и профили за окачени тавани. Подходящи за закрепване на плоскости за тавани, стени и мазилки. Подходящ за монтаж с винтове за дърво, който се поставят в дюбела.

Дюбели за газобетон и дърво - специализиран дюбел със силно захващане в газобетон. Да се използва само с винтове за дърво. След като винтът бъда навит, разширяващият натиск се прехвърля в три точки, за оптимално задържане. Подходящи са за газобетон и гипсови блокове.

Дюбели за изолации– спираловидни „охлюви“ за изолационни панели и дюбели за топлоизолация (каменна вата, стиропор, фибран). Стабилната форма на този вид дюбели предотвратява огъване. Подходящи са за закрепване на меки изолационни материали върху бетон, масивни тухли, естествен камък и други.

Специализирани дюбели– за монтаж на санитария, метални шперц дюбели и такива за кабелни стяжки.

Филтри
Подреди по
Метален клиновиден дюбел за окачени тавани Ø6 KNAUF

Анкер за проходен монтаж за окачени и растерени окачени тавани Кнауф *Цена за брой Прило

Метален дюбел за кухини MOLLY Кнауф Ø 6мм

Кнауф метален дюбел- Моли за гипсокартон, куха тухла и метални профили *Цена за брой Предн

Дюбел с винт KNAUF Ø 8/ 80, 100 мм

Кнауф дюбел с винт *Цена за кутия Предназначение: Пластмасов дюбел с метален винт КНАУФ,

Метален дюбел-пирон KNAUF

Кнауф метален дюбел-пирон Ø 6x 35мм *Цена за брой Приложение: КНАУФ, метален дюбел

Дюбел за монтаж на топлоизолация

Дюбел за монтаж на топлоизолация за тухла Ø 10/ 100, 120,160 мм *Цена за брой Предна

Дюбел за монтаж на топлоизолация за бетон

Дюбел за монтаж на топлоизолация за бетон Ø 8/ 50 - 130 мм *Цена за брой Предназначен

Универсален дюбел без яка ZEBRA-SHARК WÜRTH

Универсален дюбел за закрепване в множество основи (леки натоварвания) ZEBRA-SHARК 6х36, WÜR

Reviews of bolgarica.com