Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
фасадни облицовки
интериорни облицовки
монтажни и довършителни профили
материал
Цена
 лв.
 лв.

МОНТАЖНИ ПРОФИЛИ И АКСЕСОАРИ - СОЛИД

Облицовъчните панели и профили от композитен материал тип Solid, са предназначени за употреба като външна облицовка на сградите. Продуктите трябва да се съхраняват в закрити помещения, на сухо място, при нормална влажност на въздуха, далеч от източници на топлината, защитени от пряка слънчева светлина, върху палети за транспортиране или рафтове с дължина не по-малка от дължината на опаковката. Да не се допуска краищатата на опаковката да бъдат без опора. Продуктите трябва да се транспортират в хоризонтална позиция, при температура не по-висока от 60°C.

* За обработката на профилите използвайте конвенционални дърводелски инструменти- за рязане или пробиване. Трябва да се използват триони със ситни зъби: механичните инструменти за обработката трябва да се използват със същите или по-високи скорости, като при обработването на дърво.
* Естествена особеност на композитния материал е промяната на размерите под въздействието на температурни разлики, което изисква продуктът да има дилатационни фуги. В случай на годишна амплитуда (разлика между максималната и минималната температура) на температурите (в календарната година преди монтажа) за дадено място за монтаж:
- под 50 ° C трябва да се предвиди разширителна фуга на всеки 10 m,
- над 50 ° C трябва да се предвиди разширителна фуга на всеки 8 m.
* Елемент от системата, напр. трансформиран универсален U профил, може да се използва за направата на дилатационната фуга.
* Необходимо е да се осигури адекватна вентилация в долната част (около 150 mm от земята) и горната част на стената (около 20 mm). Акумулирането на топлина е естествена характеристика на панелите. 
* Трябва да се спазва подходящо дилатационно отстояние.
* Продуктът не трябва да се модифицира чрез обработка на неговата повърхност или покриването му със слой от друг материал.

МОНТАЖ


Носещата конструкция (скарата) може да бъде изработена от дървени летви, както и от метални профили, монтирани директно върху стените.

  • Дървените летви и металните профили трябва да бъдат изравнени с помощта на нивелир, така че да образуват равна повърхност; а при необходимост, за изравняване нивото на летвите трябва да се използват клинове.
  • Дървените летви трябва да бъдат изработени от висококачествено дърво, да са гладки и без дефекти, с влажност 15-18%, подходящо импрегнирани, с размери 40 х 60 мм.


* За металната конструкция (скара) се използват UW/CW профили.

  •  И металните профили, и дървените летви се монтират на максимално разстояние 40 см, считано от средата им.
  • При монтаж на панелите, винтовете не бива да се затягат до край (така, че главата на винта да докосва директно повърхността на панела), тъй като това може да ограничи възможността за разширяване/свиване на панела. Между долната част на главата на винта и повърхността на панела трябва да се оставя малко разстояние така, че да позволява хоризонталното движение на панела, след неговото закрепване към летвите.
  •  При монтаж на панелите и закрепващите елементи, винтът трябва да бъде позициониран по средата на монтажния отвор. Не се допуска закрепване чрез директно пробиване на панелите.
  •  За монтиране на фасадни панели, трябва да се използват винтове, отговарящи на техническата спецификация, дадена от производителя. Не се допуска използването на винтове с конусна глава, които не отговарят на изискванията на производителя.
  •  При свързване на панелите един към друг, между тях не трябва да се оставя никакво разстояние, както при хоризонталните, така и при вертикалните свръзки. Панелите трябва да влизат възможно най-плътно в заключващите свръзки.
Филтри
Подреди по
Ново
Вътрешен ъгъл за фасади SOLID BRICK VOX
Вътрешен ъгъл за фасади SOLID BRICK VOX

Вътрешен ъглов профил и универсална лайсна SB.NZ - колекция ТУХЛА довършителен елемент от систе

Ново
Външен ъгъл за фасади SOLID BRICK VOX
Външен ъгъл за фасади SOLID BRICK VOX

Външен ъглов профил SB.NZ - колекция ТУХЛА елемент от система за стенна облицовка СОЛИД *Цен

Ново
Вътрешен ъгъл за фасади SOLID КАМЪК VOX
Вътрешен ъгъл за фасади SOLID КАМЪК VOX

Вътрешен ъглов профил SS.U и универсална лайсна- колекция КАМЪК довършителен елемент от систем

Ново
Външен ъгъл за фасади SOLID КАМЪК VOX
Външен ъгъл за фасади SOLID КАМЪК VOX

Външен ъглов профил SB.NZ - колекция КАМЪК елемент от система за стенна облицовка СОЛИД *Цен

Ново
Стартов профил (универсален) за SOLID VOX
Стартов профил (универсален) за SOLID VOX

Стартов профил- елемент от система за стенна облицовка СОЛИД (универсален за всички декори) *Цена

Ново
Завършващ профил за фасадна облицовка SOLID VOX
Завършващ профил за фасадна облицовка SOLID VOX

Завършващ профил FS 252 - елемент от система за стенна облицовка СОЛИД *Цена за брой *Достав

Ново
 Вентилационен профил за фасадна облицовка SOLID VOX
Вентилационен профил за фасадна облицовка SOLID VOX

Вентилационен профил FS 262 - елемент от система за стенна облицовка СОЛИД *Цена за брой *До

Reviews of bolgarica.com