Болгарика БС ЕООД - Строителни материали за довършителни и ремонтни дейности - Бургас
Марки
интериорни и екстериорни бои
грундове
декоративни мазилки
бои за декорация и ремонт
защита и консервация
тегло
Цена
 лв.
 лв.

ГРУНДОВЕ

Грундирането на основите е важна част от проекти, свързани с полагане на бои, облицовки, настилки, хидро- и топлоизолации. Грундовете са специално проектирани състави, които се придържат към различни видове повърхности, като ги правят по-здрави и гладки. Така основите поемат по-малко боя или лепило, като сцеплението им с повърхността на следващия пласт се подобрява. Използването на праймер между повърхността и довършителния материал, създава специален микрофилм, който увеличава здравината на покритието, съхранява го и го прави водоустойчиво.

Съвременната индустрия за строителна химия предлага грундове с най-разнообразно приложение- за укрепване на стари основи, дълбоко проникващи, за подобряване на адхезията (сцеплението), изолиращи, антикорозионни и други. Грундирането се използва активно както при фасадни работи, така и при вътрешно боядисване, а също и при защита на различни конструкции и съоръжения, предопределяйки качеството на крайното покритие. За всеки конкретен случай е необходимо индивидуално решение за това какъв грундиращ състав да се избере в зависимост от повърхността, условията при нанасяне и експлоатация, желаните ефекти и свойствата на финишното покритие- бои, емайли, мазилки, изолации или друг тип облицовки.

Вододисперсионните грундове могат да бъдат укрепващи и импрегниращи. Те се различават по размера на частиците на свързващото вещество. От това зависи взаимодействието с обработвания материал. Импрегниращите грундове имат частици 8-10 пъти по-малки, отколкото са тези в заздравяващите грундове, и следователно по-лесно преминават през микропорите и капилярите на материалите. Така дълбоко проникващите грундове импрегнират основа на дълбочина около 5mm, докато укрепващите праймери работят само с горните слоеве на повърхността.

Някои типове повърхности и материали могат да предопределят различни дефекти, които се проявяват впоследствие, след като финишното покритие е вече положено. За да не се случи това, е необходим правилен избор на грундиращ състав. Може да е водоразтворим грунд или грунд на основа на органични разтворители. Грундовете с органични разтворители помагат да се решат проблеми с критични повърхности, например при недостатъчно стабилна връзка между основа и мазилка или при силно абсорбиращи повърхности. Те също така предотвратяват образуване на петна от изсоляване, свързвайки солите, които иначе биха се отделили на повърхността на фасадата. При вътрешни довършителни работи особено ефективно е грундиране със състави с органични разтворители, когато става въпрос за изравняване и заздравяване на стени и тавани и преди залепяне на тапети. Ако стените са обшити с гипсокартонени листове, то преди вътрешното боядисване ще трябва да се направи грундиране, което да свърже водоразтворимите вещества в гипсокартона и по този начин да намали до минимум абсорбционната способност на повърхността. За тази цел е най-добре да се използват водоразтворими грундове. При грундиране на нови гипсокартонени повърхности, това помага за запечатване на стената така че да се предотврати образуване на мухъл.

Грундовете също така могат да бъдат тонирани с пигменти и прозрачни. Тонираните грундове, освен необходимата основа, осигуряват вентилируемост, т.е. позволяват на повърхностите да „дишат“. Друго тяхно предимство е че образуват първичен цветен слой преди поставяне на финишното покритие. 

Основен съвет е да се избират грундове и крайни покрития на една и съща основа. Повечето производители предлагат системи от продукти от една и съща марка, които се полагат последователно. Това гарантира тяхната съвместимост.

Доставка в Бургас, Черноморието, цяла България и чужбина ( страни от Европейски Съюз и съседни държави) 

Филтри
Подреди по
Ново
Декоративна структурна боя BALITURA DI VETRO
Декоративна структурна боя BALITURA DI VETRO

Декоративна перлена боя Стъклени сфери BALITURA DI VETRO *Цена за комплект от две пластм

Ново
Защитен емайллак за метал 3 в 1 Pastelo
Защитен емайллак за метал 3 в 1 Pastelo

Защитно- декоративно лаково покритие за изделия от стомана и метал ЕМАЙЛАК 3 в 1 Пастело *Цена

Дълбокопроникващ грунд BOROGRUND

Дълбокопроникващ грунд БОРОГРУНД *Цена за брой Предназначение: Дълбокопроникващ грунд Борогрун

Дълбокопроникващ грунд Baumit GRUND

Универсален грунд *Цена за брой Предназначение: Баумит Грунд Дълбокопроникващ. Грунд б

Дълбокопроникващ грунд CERESIT CT-17

Дълбокопроникващ грунд *Цена за брой Предназначение: Дълбокопроникващ грунд ЦЕРЕЗИТ CT17.

Контактен грунд BOROKONTAKT

Контактен грунд БороКонтакт *Цена за брой Предназначение: Контактен грунд Бороконтакт

Контактен грунд TERAZID BETONKONTAKT G-22

Грунд за създаване на връзка между стари нестабилни основи и нови мазилки и настилки БЕТОНКОНТАКТ

Контактен грунд Baumit BETONKONTAKT

Течен грунд за гипсови мазилки (свързващ мост) *Цена за брой Предназначение: Баумит Бето

Контактен грунд TERAZID CONTACT

Контактен грунд ТЕРАЗИД КОНТАКТ *Цена за брой Предназначение: ТЕРАЗИД КОНТАКТ е готов за

Универсален грунд за фасадни мазилки G-33 TERAZID

Универсален грунд за полимерни, силикатни и силиконови фасадни мазилки Г-33 ТЕРАЗИД *Цена за брой

Универсален грунд Baumit UNIPRIMER

Готов за употреба, органично свързан грунд Баумит *Цена за брой Предназначение: Баумит У

Reviews of bolgarica.com